Finalitza el 50è Vila de Blanes amb més de 145 regatistes de tot el litoral català

Finalitza el 50è Vila de Blanes amb més de 145 regatistes de tot el litoral català

La regata infantil amb mig segle de vida ha servit per configurar la selecció catalana que participarà al Campionat d’Espanya a Alacant.

La meteorologia no ha estat condescendent amb els regatistes i només s’han pogut disputar, dues proves en tot el cap de setmana.

Els cinc regatistes blanencs, dins el grup blau, han tingut sort dispar

Club Vela Blanes, 11 de febrer de 2024.- Aquest diumenge ha finalitzat la 50a edició d’una de les proves de vela infantil mes antigues de Catalunya amb la participació de més de 145 regatistes infantils provinents de tot el litoral català. La regata que ha servit per configurar l’equip català que disputarà el Campionat d’Espanya d’optimist a Alacant, ha vingut caracteritzada per la meteorologia adversa que s’ha “patit” durant tot el cap de setmana.

Els regatistes dels clubs de l’Escala, Estartit, Roses, Palamós, Sant Feliu, Blanes, Arenys, Balís, Masnou, Barcelona, Vilassar,  Vilanova, Cambrils, Torredembarra i Tarragona, repartits en dos grups, han disputat avui diumenge les dues úniques proves del trofeu.

La meteorologia no ha estat condescendent amb els regatistes i només s’han pogut disputar dues proves, gràcies a la perícia del comitè poc abans del temps límit per donar sortides. L’únic moment en que s’ha establert un vent que ha deixat de rolar i ha tingut suficient intensitat per deixar competir els joves navegats.

Els cinc regatistes blanencs han corregut sort dispar al grup blau. El millor blanenc ha estat en Max Piguillem (11è) classificat dins un grup de 67 regatistas. Vladik López (26è) i el seu germà Dani López (28è) que han estat seguits molt de prop. Pel que fa a les dues regatistes femenines del Club de Vela Blanes, Tessa Aguirre ha estat 42a i Berta Casadevall 51a.

Després dels parlaments de les autoritats entre les que n’hi havia el Sr. tinent d’alcade Joan Felip, el vicepresident de la FCV, Sr. Joaquim Barenys i el president del club, Sr. Joan Balaguer, els tècnics de la Federació han passat a nomenar als integrants de la selecció catalana que competirà al Campionat d’Espanya i que han rebut la equipació i s’han fet la foto oficial.

Grup OR (Groc)

ABSOLUT MASCULÍ

 1. Joan Lleonart CN BALIS
 2. Pepe García RCNB
 3. Iker Múgica CN CAMBRILS

ABSOLUT FEMENÍ

 1. Anna Renteria CN MASNOU
 2. Mia Mateu CN l’ESCALA
 3. Lucía Sotomayor CN MASNOU

SOTS 13 MASCULÍ

 1. Damià Galcerà CN CAMBRILS
 2. Lucas Garrido CN ARENYS
 3. Nico Molina GEN ROSES

SOTS 13 FEMENÍ

 1. Mia Mateu CN l’ESCALA
 2. Abril Marfà RCNB
 3. Mar García CN GARRAF

Grup PLATA (Blau)

ABSOLUT MASCULÍ

 1. Pablo Garriga RCNB
 2. Toni Rivas CN GARRAF
 3. Joan Riera CN MASNOU

ABSOLUT FEMENÍ

 1. Nuria Puig CN l’ESCALA
 2. Chloe Puig CN BALIS
 3. Aina Alsina CN VILANOVA

SOTS 13 MASCULÍ

 1. Toni Rivas             CN GARRAF
 2. Joan Riera CN MASNOU
 3. Pol Fargas CN BALÍS

SOTS 13 FEMENÍ

 1. Chloe Puig CN BALÍS
 2. Jana de Soria CN GARRAF
 3. Isabela Tierno CN BALIS

SOTS 11 MASCULÍ

 1. Toni Rivas CN GARRAF
 2. Pol Fargas CN BALÍS
 3. Carlitos Fretes RCNB

SOTS 11 FEMENÍ

 1. Jana de Soria CN GARRAF
 2. Isabela Tierno CN BALIS
 3. Carlota Puig CN BALIS

Selecció Catalana:

Lucas Garrido (CN Arenys de Mar), Abril Marfà (RCN Barcelona), Martín Megía (CN Cambrils), Hugo Nava (CN Vilanova), Marta Stucchi (CN Vilanova), Mia Mateu (CN l’Escala), Anna Rentería (CN el Masnou), Lucía Sotomayor (CN el Masnou), Agnés Hadzi (CN el Balís), Joan Domingo (CN Cambrils), Iker Múgica (CN Cambrils), Juan Lleonart (CN el Balís), Lluc Garcés (GEN Roses), Pepe García (RCN Barcelona), Oriol Costabella (RCN Barcelona), Damián Tierno (CN el Balís), Federico Blanco (CN el Balís), Yago Alegret (CN Cambrils), Daniela García (CN el Balís), Elena López (CN el Mansnou)

Totes les classificacions: 50è VILA DE BLANES-CIRCUIT CATALÀ OPTIMIST N-2 (sailti.com)

Fotografies (Alfred Farré):   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.881033387359945&type=3