Èxit organitzatiu i de participació a la III Travessa Blanes-Medes-Blanes

Èxit organitzatiu i de participació a la III Travessa Blanes-Medes-Blanes

5 iots finalitzen la III Blanes-Medes-Blanes després de més de 20 hores de navegació per cobrir les 69 milles. Només la manca de vent en l'últim tram de la III Travessa BMB desllueix una fantàstica regata amb vents de 5 a 20 nusos i de totes les direccions possibles.

Club Vela Blanes 23 abril de 2018.- Nova edició de la que està convertint-se en tota una regata clàssica i que després d'aquesta tercera edició va consolidant una flota, que de la mà de ARAM (Associació de Regatistes d'Altura del Mediterrani) va agrupar aquest passat cap de setmana a 17 iots en les categories solitaris i a dos. Regata puntuable per el Campionat de Catalunya de creuers ORC Solitaris i A Dos, també va tenir presència d'embarcacions que varen competir amb certificat RI.

Cinc minuts després del migdia de dissabte, i després d'un bon esmorzar a càrrec de l'organització amb una sardinada, les 17 embarcacions varen prendre la sortida amb un vent del 110/120 de 6 nusos d'intensitat. La flota bastant agrupada fins Tossa, va arribar a travessar la "porta de Palamós" (llossa-far del port), quasi en la seva totalitat, abans de les 18h. Tot feia preveure que seria una regata, com en les altres dues edicions, amb condicions dures marcada per forts vents, doncs fins a 20 nusos es van arribar a mesurar, a una milla de la badia palamosina. Però mica en mica, passades les illes Formigues el vent va anar caient, tot mantenint-se en uns 8/9 nusos fins voltejar Le Medes. La tornada de cenyida i amb un vent que anava baixant d'intensitat no era per ser gaire optimistes. Tot i així fins la matinada de diumenge, i amb un 40% de la flota havent arribat a Tossa no va aparèixer la temuda calma. Llavors la flota, ja dispersada, va triar diferents opcions. Els que varen navegar mes a prop de la costa, esperant el terral tant bon punt sortís el sol van quedar "planxats" mentre que aquells que varen atrevir-se mar endins van aconseguir, a dures penes, arribar a la línia d'arribada després de més de 20 hores de navegació.

Va ser entre les 6 i les 8 del matí de diumenge, quan la majoria de les embarcacions van començar a retirar-se veient que amb els temps límits que tenien no acabarien la prova. Només aquells que havien sortit fora a buscar el vent van començar a arribar. El BARAKAH de José Daniel Martín del RCMB, en categoria Solitaris, va ser el primer en travessar la línia d'arribada set minuts després de les vuit del matí, després de 20 hores i dos minuts de navegació. Una hora i vint minuts després arribava l'embarcació MENUT II de Miquel Delclòs, també de la categoria solitaris i també del RCMB. A vint minuts i en categoria a dos, arribava el FANYTAS amb l'Ingrid Banús al capdavant, convertint-se el vaixell del CN Port d'Aro, en el primer i únic iot en travessar l'arribada en categoria A Dos. El PELAGIA de Sergi Girona, del CV Mataró es ficava entre els vaixells ORC, i es convertia en el guanyador a la classe RI després de mes de 21 hores i mitja de travessa. Finalment, el "manzanita" d'Albert Roig, també de Mataró arribava a tocar les 10 del matí i es convertia en temps compensat en el guanyador de  la categoria Solitaris.

Classificacions: https://www.cvblanes.cat/ca/regates/iii-regata-blanes-medes-blanes-creuers-orc-ri-solitaris-i-a-dos