161 Regatistes del litoral català han participat aquest cap de setmana, a les instal•lacions del Club de Vela Blanes, d’un extraordinari esdeveniment a nivell organitzatiu i de participació.

Club Vela Blanes, 23 i 24 de maig de 2015.- 79 regatistes al Grup-1 i 82 al Grup-2 han completat 1 prova més de les programades per cada grup en el primer cap de setmana del Campionat de Catalunya. Les bones condicions meteorològiques de la badia de Blanes, han permès als regatistes de 18 Clubs catalans (Comarruga, Arenys, l’Escala, Cambrils, Vilassar, Vilanova, Palamós, Balís, Garraf, Masnou, Altafulla, Premià, Torredembarra, Estartit, Llançà, Salou, Port d’Aro i Blanes ) gaudir de dos dies magnífics per la pràctica de la vela.

Dissabte, dia d’inscripcions i regals dels col·laboradors (Óptica Muralla i Coca-Cola) per els regatistes, el vent del 180 al 220 de set a tretze nusos va permetre engegar el Campionat que va completar 4 proves (una més de les programades per la jornada). Diumenge amb 6 nusos del 175 a la primera mànega i del 210 les dues següents van tancar la jornada dominical. 4 proves dissabte i 3 diumenge per cada grup que sumen un total de 14 entre ambdós grups.

Pel que fa als resultats merament esportius, i sabent que encara queda un cap de setmana per endavant al Grup-1 lidera la classificació Arnau Gelpí (CN Balís) de manera clara seguit d’Iset Segura, també del club del Maresme, i Pol Marsans (CN Arenys) en tercer lloc. Pel que fa als blanencs, Martina Casañé es 26ena i Dani Cabré 53è encara no han dit la seva última paraula.

Al Grup-2 Nora García (CN Masnou) lidera la classificació de forma clara sobre Ferran González i Lluís Blázquez del CN Premià. L’únic regatista del Club de Vela Blanes en aquest grup, Aleix Manresa, es troba en 48ena posició.

Els dos dies, els regatistes, comitès i entrenadors han gaudit també del menjar preparat i a punt una vegada tornats de l’aigua i que s’ha servit a la carpa del restaurant. Els mateixos membres dels diferents comitès han tingut també el seu pícnic a l’aigua, que ha estat gentilesa de Pastisseria Marina.

Finalment s’ha de fer menció de l’extraordinari, en tot moment, esforç i col·laboració dels voluntaris del INS Serrallarga de la Vela sense els quals la feina hagués estat més complicada del normal Un grup d’alumnes de 4rt d’ESO, juntament amb alumnes del Cicle Formatiu de Vela del INS Rocagrossa en període de pràctiques, han estat ajudant tot el cap de setmana el les zones destinades als diferents grups. Ajudant als regatistes amb les embarcacions a la zona d’avarada, a la zona de rampes, etc. Aquest voluntariat ha estat equipat gràcies també a la col·laboració de Porcus + El Tall i Construcam.