Aquest octubre s’han reprès les sessions d’Esport Blau Escolar amb l’Escola Joaquim Ruyra

Aquest octubre s’han reprès les sessions d’Esport Blau Escolar amb l’Escola Joaquim Ruyra

Les 10 sessions que s'allargaran fins al desembre, varen començar el passat 5 d'octubre.

Club Vela Blanes, Octubre de 2020.- Amb totes les mesures de seguretat implantades arrel de la COVID-19, i amb moltes ganes per part dels alumnes, s’han reprès les classes d’Esport Blau Escolar amb els alumnes de 6è de primària del col·legi Joaquim Ruyra, que ja varen començar el passat 2019, i s’han iniciat les classes amb els alumnes de 5è del mateix col·legi, aquest mes d’octubre. Prop d’un centenar d’alumnes han tornat a gaudir de l’esport de la vela cada setmana, dimarts i dimecres al matí, de 9 a 11 hores; i ho faran durant 10 sessions que s’allargaran fins a finals d’any. En aquesta represa el Club de Vela Blanes ha tingut el suport, en forma de cessió de material (dues embarcacions Raquero), del Club Nàutic Estartit.

El programa Esport Blau Escolar que busca la popularització, l’aproximació i la promoció de l’esport de la vela a l’alumnat, per tal de potenciar la seva pràctica en els Centres d’Ensenyament en l’àrea d’Educació Física, es va iniciar el passat 2019 amb el suport del Consell Català de l’Esport, la Federació Catalana de Vela, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Blanes i el propi Club de Vela. Com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, aquest projecte va quedar aturar doncs els principals protagonistes, els alumnes, varen romandre tancats a casa.

Finalment, aquest projecte que promou i facilita la iniciació esportiva a l’entorn nàutic i marí mitjançant les embarcacions pròpies de les Escoles de Vela, així com també l’educació mitjançant l’esport, potenciant el treball en equip, el respecte al medi i el descobriment del litoral català; s’ha pogut reprendre aquest octubre, una vegada les escoles han tornat a rebre els alumnes després de finalitzat l’estiu, i amb tots els protocols i mesures establerts en aquesta nova situació.