Els germans Manchón protagonistes del Campionat d'España de windsurf a Blanes. Curro es proclama campió d'España en Raceboard i Blanca domina de principi a fi el RS:X Femení.

Els germans Manchón protagonistes del Campionat d'España de windsurf a Blanes. Curro es proclama campió d'España en Raceboard i Blanca domina de principi a fi el RS:X Femení.

La família Manchón al complert celebra la victòria en el Campionat d'España, en la que pot ser la seva darrera participació conjunta en un esdeveniment de primer nivell.

Club Vela Blanes, 1 de maig de 2019.- Es tanca el Campeonato d'España de windsurf amb un últim dia de competició que ha completat tres novess mànegues a cada classe. Vents del sud, un garbí de 15 nusos, y 84 proves en total, durant 4 dies de competició a Blanes (Costa Brava), han tancat un campionat amb més de 160 regatistes de 8 comunitats autònomes (Andalusia, Baleares, Canaries, Cataluña, Euskadi, Galicia, Melilla y Valencia) i la participació de regatistes internacionals de Finlàndia, França, EEUU y Austràlia. Els regatistes han tenyit de veles i color la badia de la localitat gironina  durant 5 dies que han tornat a situar al Club de Vela Blanes al capdavant dels clubs catalans mes importants del litoral.

A la classe Raceboard Curro Manchón es proclama campió absolut d'España.

Al igual que la seva germana Blanca en RS:X femení el regatista de Puerto Sherry ha completat un campionat extraordinari deixant la disputa per els llocs segon i tercer, on el seu company andalús del CN Sevilla Borja Carracedo s'ha proclamat subcampió sènior després d'aconseguir el 2º lloc de la general. Por la seva part, Jorge Maciel del Club de Vela Playa de Oza s'ha proclamat campió Màster d'España.

En RS:X masculí, el canari Angel Granda y en RS:X 8.5 el regatista de Salou Guillem Segu es fan amb la victòria final.

Amb la victòria clara de la flamant classificada per els JJOO de Tokio en RS:X femení, Blanca Manchón; quedava per resoldre la categoria masculina, on el regatista del RCN Gran Canaria Ángel Granda s'ha imposat, al final, al regatista balear Sergi Escandell (CN s'Arenal) i a Juan Manuel Moreno (subcampió nacional 2018).

En RS:X 8.5 el català Guillem Segu es proclama campió juvenil. El reusenc ha tornat a demostrar que segueix en un excel·lent estat de forma després d'aconseguir el passat 2018 el Mundial de Raceboard juvenil.

Domini balear absolut en Techno Sub-17 con Josep Estrany, Xicu Ferrer i Nacho Baltasar en primer, segon i tercer llocs respectivament. La primera femenina Naiara Fernández, també balear, aconsegueix el Campionat d'España.

Venen amb força les noves generacions balears de Techno. En la categoria Sub-17 el podi complert l'han signat regatistes d'aquesta comunitat autònoma. Josep Estrany, Xicu Ferrer (CN s'Arenal) i Nacho Baltasar del (CN Ràpita) por aquest ordre han copat els tres primers llocs de la classificació final. En categoria femenina Naiara Fernández ha aconseguit el campionat nacional.

En Sub-15 el balear Billy Toledo es proclama campió d'España masculí i Azul Sánchez (RCN Melilla) ho fa a la categoria femenina. El primer Sub-13 Mateo Jiménez

Finalment els més petits han coronat com campions al balear Billy Coll del Club Nàutic Fornells en Sub-15 amb un campionat exemplar on no ha tingut rival (amb 10 proves en primer lloc), i a la regatista de Melilla Aitana Duarte en Sub-13.

Lliurament de premis

Al lliurament de premis han estat pressents Xavier Torras, president de la FCV i vicepresident de la RFEV, Xavier Manresa, comodor del Club y membre de la junta directiva de la FCV, Blai Vinaxa, tinent d'alcalde de promoció de la ciutat i turisme,  Joel Comas i Salvador Gutiérrez regidors del ajuntament de Blanes. Tots ells han destacat el gran nivell organitzatiu i la implicació del Club de Vela Blanes en promocionar i fer arribar  a la localitat catalana esdeveniments d'aquest nivell que suposen un atractiu turístic de primer ordre.

Entre els premis i distincions destacar el lliurament de la reproducció del cartel del campionat, obra de Pilar Prieto,  als comitès de regata, oficial principal, president i membres del comitè de protestes.

Especial agraïment a tot el staff tècnic del club encapçalat per el director esportiu Juan Miguel Aguirre i el gerent de l'entitat, Héctor Espadas.

Fotos entrega premis:

https://www.facebook.com/pg/clubvelablanes/photos/?tab=album&album_id=2133671603335564

Classificacions:

http://2019ctoespwindsurf.sailti.com/es/default/races/race-resultsall