El

El "transeünt" de temporada.

El nou restaurador i la nova imatge del restaurant, els vestidors nous, i fins i tot l'spa,; són un atractiu que no s'escapa a la figura del transeünt. Ja és una realitat que el transeünt s'ha convertit en una part important en la vida diària, de l'economia i de les tasques dels mariners i personal del nostre club.

Juliol / Agost 2017.- Son molts els vaixells que, aprofitant la bona localització de Blanes, la bellesa del seu paisatge i la proximitat del seu port amb la vila, fan recalada als nostres amarradors i passen amb nosaltres uns quants dies. d'on venen, de quin país son, on van després, quins vaixells son majoritàriament? Perquè escullen Blanes per davant de molts Clubs i Ports de la nostra costa?

Es un fet evident, i que de ben segut tots hem notat, que cada vegada son més nombrosos aquests tipus de visitants, sobretot després de la renovació de les instal·lacions, tres anys ençà. El nou restaurador i la nova imatge del restaurant, els vestidors nous, i fins i tot l'spa,; són un atractiu que no s'escapa a la figura del transeünt. Una figura que demana informació respecte a Blanes, el mercat de fruites i verdures, la llotja del peix, els horaris, el cinema, el jardí botànic, etc.

És interessant comprovar que l'estada del transeünt "s'allarga" cada vegada més, gairebé s'apropa als dos dies de mitjana . Hem de tenir en compte que el més normal és que l'estada sigui d'un sol dia. Per tant si l'estada (recalada) cada vegada és més llarga també ho és de més qualitat.

El visitant francès i el "del país" son el 75% dels ocupants dels nostres amarraments de temporada. És remarcable el pes que ha guanyat enguany el visitant "del país" respecte els anys anteriors , fruit de ben segur del boca orella i del creixement de l'activitat nàutica a casa nostra després d'uns anys de crisi en el sector.