El regatistes blanencs Gal·la, Gemma, Oscar i Pol finalitzen el mundial de la classe europe al Club Nàutic el Balís

El regatistes blanencs Gal·la, Gemma, Oscar i Pol finalitzen el mundial de la classe europe al Club Nàutic el Balís

10 d’Agost de 2019.- Després d’una brillant classificació al Open, en el cas de Pol Vilariño i Gemma Mateu, els regatistes blanencs, als que hem d’afegir Oscar i Gal·la que ja estaven classificats, han tancat la participació al mundial dut a terme en aigües del Maresme. Un Mundial en el que també han participat els germans Cabré. Emma i Dani, socis del Club.

L’Open Week que es va iniciar el 29 de juliol va permetre que Pol i Gemma es sumessin a Gal·la i Oscar per a participar en un Mundial amb 65 regatistes masculins i 44 regatistes femenines. Un total de 104 navegants de fins a 12 nacionalitats diferents. Com ja es sabut, el gruix de la flota, deixant de banda els espanyols han estat els nòrdics (noruecs, suecs i danesos). Finalment s’han imposat campions el català Pau Schilt, del CN Garraf, i la danesa Anna Livbjerg, a les seves categories respectivament. Els vents durant el mundial han variat d’intensitat i si al equador de la competició no s’havien superat els 10 nusos, en el tram final s’han arribat a superar els 12 i s’ha pogut gaudir de bones regates.

Pel que fa als blanencs, com ja hem dit, varen competir a les dues categories: Les noies, Gal·la Rodiera (34ena) i Gemma Mateu (35ena), van finalitzar 9 proves de les 10 programades i varen ser molt molt regulars. Si be Gal·la va iniciar el mundial molt forta, amb la mala sort d’una bandera negra que la va condicionar des d’un primer moment, va ser Gemma la que va finalitzar amb millor lloc les darreres regates.

En el cas dels nois Òscar Boronat (43è) i Pol Vilariño (56è) van tenir molt dura competició amb els regatistes nòrdics. Si be Oscar va ser molt regular al llarg del mundial, Pol va iniciar la competició amb molt bones sensacions però es va anar desinflant ja sense temps de reaccionar.

Resultats: http://www.ewc.cnelbalis.com/en/default/races/race-resultsall