El PIM PAM en solitaris, ENIGMA i BABAU a dos i BLUE CARBON en tripulació, guanyadors de la 42 edició del VILA DE Blanes de Creuer.

Els iot blanencs JEKYLL, KORRIGAN, SMERIT, TOSSUT I ALEPH pugen també al podi en les seves respectives categories.

Un cap de setmana primaveral fa que les 15 embarcacions en competició disputessin la regata costanera Blanes-Sant Feliu-Blanes de dissabte. mentre que diumenge no es va fer cap prova per la manca de vent.

Club Vela Blanes, 18 i 19 de febrer de 2023.- Punt i final a una nova edició de la regata Vila de Blanes de Creuer, antic Príncep de Girona, que enguany ha arribat a la 42ena edició amb format doble, com els darrers anys, puntuable pel circuit de regates costaneres de la FCV i per la Copa Catalana Zona Centre.

Finalment 15 iots provinents dels clubs Marítim i Nàutic de Barcelona, Balís, Arenys, Sant Feliu, Premià, Mataró i Blanes varen competir en la jornada de dissabte amb un recorregut escurçat de 27 milles (amb balisa de desmarcatge), degut al vent que es preveia durant la jornada que ja va obligar a endarrerir la sortida en quasi dues hores sobre l’horari previst en un primer moment.

Poc abans de les cinc de la tarda el TP52 de Toni Guiu travessava la línia d’arribada després de 4 hores de navegació convertint-se en el guanyador en temps real i compensat del seu grup de Tripulació. El Next Level, d’Eduard Vega (CN Premià), que arribava tocades les set de la tarda es feia amb el segon lloc mentre que l’ALEPH II, de Narcís Busquets (CV Blanes),  ho feia ja entrada la nit, en tercera posició,  després de més de sis hores i mitja de navegació.

Pel que fa a la categoria solitaris, el PIM PAM d’Albert Cortadella (CN Balís) guanyava la regata costanera tancant el recorregut en cinc hores i mitja, seguit en segona posició del JEKYLL d’Stephane Azzoni (CV Blanes) que va invertir sis hores i vint minuts en completar les 27 milles del recorregut, arribant en tercer lloc el Contessa 32, de Lorezno Brualla. L’ESPERIT DU VIGNEMALE del CN Arenys de Mar, va travessar la línia d’arribada, dins del seu temps, com a últim iot de la flota quan passaven cinc minuts de les deu i mitja de la nit.

Pel que fa als dos grups de tripulació A DOS, bonic duel dissabte entre tres dels grans favorits ENIGMA, KORRIGAN i SMERIT Al Grup 1. Els iots de Lluís Tort (RCNB), i els de Joan Balaguer i Tito Moure (CV BLANES) van arribar tots tres en l’interval de poc més de deu minuts. Finalment amb el temps compensats, l’ENIGMA es va fer amb la victòria final, mentre que KORRIGAN i SMERIT ho feien en segona i tercera posició respectivament

Pel que fa al Grup 2 el BABAU de Jordi Vidal (CV BLANES) es va aconseguir el primer lloc del grup després de travessar la línia d’arribada 20 minuts després de les vuit de la tarda. Una vegada compensats els temps, el SUN FASST 32 de Alfredo Saenger es feia amb el segon lloc i el TOSSUT de Josep Peralta (CV BLANES) aconseguia pujar al podi en 3er lloc.