El iot SMERIT participa en la 43a edició de la regata Columbretes.

El iot SMERIT participa en la 43a edició de la regata Columbretes.

L'embarcació amb Tito Moure i Stephan Azzoni es converteix en guanyadora en temps real després d'invertir unes 11 hores a finalitzar les 67 milles del recorregut.

CN Vilanova, 4 i 5 de 2023.- La 43a edició de la Regata Columbretes – Gran Premi Aedas Homes que ha organitzat el Club Nàutic Vilanova els 4 i 5 de març ha tingut una excel·lent participació, més de seixanta embarcacions, amb prop de 200 navegants en total, procedents de clubs de tot el litoral català han concorregut en aquesta que és una de les primeres proves del circuit oficial de regates puntuable per Altura, A2, Solitaris i Tripulacions Reduïdes.

La regata ha portat a terme dues proves, una de llarga de 67 milles, fins a la plataforma Casablanca i tornar, puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris, A-Dos, i Altura; i una de curta de 30 milles, fins a Torredembarra, puntuable pel Circuit Català de Regates Costaneres 2023.

Puntualment, a les 9.30 h, s'han donat les quatre sortides previstes per les diferents categories. En el moment de sortir hi havia vent fluix del Nord, d'entre 4 i 6 nusos. Poc després de la sortida, es va girar cap sud / sud-oest, guanyant intensitat a mesura que s'apropaven a la plataforma petroliera, amb puntes de 20 nusos. A la tornada es va gaudir d'un bon vent fins a l'arribada.

El iot del Club de Vela Blanes, SMERIT, dins el Grup 1 de la classe A2 va ser el primer a arribar a la meta en temps real. Una vegada compensats els temps l'embarcació amb Tito moure i Stephan Azzoni es va situar en 5è lloc al grup i sisè de la general dels dos grups de tripulacions a dos amb 13 participants.

Classificacions:  http://vela.cnvilanova.cat/ca/default/races/race-resultsall/text/43a-regata-columbretes-g-p-aedas-homes-versio-llarga-ca