El CVB presenta el programa “Esport Blau” al Consell Escolar Municipal

El CVB presenta el programa “Esport Blau” al Consell Escolar Municipal

El Club de Vela Blanes que ja fa uns anys porta a terme l’activitat del Bateig de Mar, per els centres de primària de la vila, i es pioner a Catalunya a l’hora d’apropar la vela a les escoles amb l’INS Serrallarga de la Vela; s’adhereix ara al programa “Esport Blau” de la mà de la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport i l’Àrea d’ensenyament de l’Ajuntament de Blanes.

Ajuntament de Blanes.- 15 d’octubre de 2019.- El director tècnic del Club de Vela Blanes, Juan Miguel Aguirre, va presentar ahir al Consell Escolar, a la sala de plens de l'Ajuntament de Blanes, el programa Esport Blau. Un programa que implica la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’esport, el Club de Vela Blanes i l’Ajuntament de la localitat. Aquest últim en una forta aposta per procurar que els escolars de la població coneguin un esport en un entorn que tenen ben a prop i no els hi és aliè.

Aquest programa de Vela Escolar -que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è dels centres educatius del litoral català– ha estat premiat com: la millor iniciativa o projecte educatiu que, a través de la pràctica esportiva de lleure i l’activitat física, cerca la formació integral de la persona i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, especialment del col·lectiu infantil.

Ara els centres de primària de Blanes tb en podran gaudir tot iniciant-se en la pràctica de l’esport a l’entorn nàutic i marí mitjançant les embarcacions de l’Escola de Vela del Club de Vela Blanes. Els tècnics del nostre club educaran mitjançant l’esport de la vela i potenciaran el treball en equip, el respecte al medi ambient i el descobriment del litoral català.

No es casualitat que la Federació Catalana de Vela torni a apostar per el Club de Vela Blanes que des de fa 13 anys porta educant en l’esport nàutic als alumnes del INS Serrallarga i que des de fa uns cinc anys realitza l’activitat del Bateig de Mar, contemplada a la guia de recursos educatius de la població, amb els alumnes de cicle superior de primària de les escoles públiques de Blanes.