El CVB es va sumar al Dia Internacional de la Dona, de la mà del Director Esportiu Juanmi Aguirre i l'esportista i tècnic Alba Bou.

El CVB es va sumar al Dia Internacional de la Dona, de la mà del Director Esportiu Juanmi Aguirre i l'esportista i tècnic Alba Bou.

Girona, 10 de març de 2017.- El passat 10 de març a la Sala Carles Rahola, edifici de la Generalitat de Girona, es va dur a terme la "Jornada Dona i Esport: Excel·lència i esport femení". Aquesta xerrada s'emmarca en el pla d'actuacions previstes en el Programa Dones i Esports, elaborat per la Secretaria General de l'Esport, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones, i se situa dins de les activitats organitzades al voltant de l'esport en commemoració del Dia Internacional de les Dones a la ciutat de Girona.

Els excel·lents resultats obtinguts en els darrers anys per les dones en competicions oficials a nivell olímpic, mundial o europeu en esports com el bàsquet, la natació, la natació sincronitzada, l'esquí de fons, l'handbol, el piragüisme, el rugbi, o el waterpolo situen les nostres esportistes en els llocs més alts dels pòdiums. Uns meritoris resultats obtinguts tot i les dificultats i obstacles per a la pràctica esportiva femenina professional, tant pel que fa a recursos econòmics com a prejudicis socials.

El CVB es va sumar al Dia Internacional de la Dona, participant a la xerrada, de la mà del Director Esportiu Juan Miguel Aguirre, i la tècnica i esportista Alba Bou. En aquesta Jornada es va analitzar l'evolució de la participació femenina als Jocs Olímpics del 1920 fins a l'actualitat i les dades referents a la pràctica esportiva federada de les dones a Catalunya. Els ponents,  dones i homes relacionats amb els esports d'aigua (natació, sincronitzada, waterpolo, vela, etc.) varen explicar en primera persona quin havia estat el seu recorregut i experiència fins arribar a assolir l'excel·lència esportiva i de quina manera conciliaven, els uns i les altres, les seves vides amb l'exigència que requereix l'esport d'alt nivell.