El CVB amb la FP dual per a l’exercici de les professions de l’esport

El CVB amb la FP dual per a l’exercici de les professions de l’esport

El Club de Vela Blanes, un referent en la formació de tècnics i monitors en el món de la vela, assisteix a la jornada per fer difusió de la FP dual de qualitat, on s’han dut a terme dues ponències a càrrec del president de l’ADECAF (Patronal que agrupa i representem a tot el conjunt empresarial i professional de les instal·lacions esportives a Catalunya), August Tarragó, i el psicòleg esportiu Pep Martí, del CAR de Sant Cugat i autor entre d’altres del llibre: “Aprender de los campeones”.

El Club de Vela Blanes porta ja uns anys treballant amb l’INS Rocagrossa de Lloret de Mar com a centre de treball per a la formació pràctica dels alumnes que estudien CAFEMN, (conduccions d’Activitats Fisico-Esportives al Medi Natural”

Teatre Municipal de Lloret de Mar, 30 de novembre de 2020.- Organitzat  per l’Institut Rocagrossa i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya s’ha dut a terme al teatre municipal de Lloret de Mar la jornada per fer difusió de la FP Dual.

El Institut Rocagrossa, centre referent a Catalunya en la formació per a l’exercici de les professions de l’esport, porta més de 15 anys oferint cicles d’activitats físiques i esportives, així com d’ensenyaments esportius. En aquest sentit te signats diferents acords amb empreses o centres de treball, on els alumnes realitzen les seves pràctiques que el portaran a la fi al món laboral exercint ocupacions rellevants dins l’àmbit esportiu.

El Club de Vela Blanes porta ja quasi 10 anys treballant conjuntament amb el centre lloretenc com entitat on els futurs professionals del món dels esports nàutics realitzen la seva formació pràctica després dels seus estudis de CAFEMN.

A l’acte, al que ha assistit el Director Esportiu de la nostra entitat, Juan Miguel Aguirre, s’han dut a terme dues ponències a càrrec del president de l’ADECAF, el Sr. August Tarragó (“L’evolució del Fitness: present i futur”) i del psicòleg esportiu del CAR de Sant Cugat, el Sr. Pep Martí (“Eines per gestionar equips”).

Finalment s’ha volgut fer ressò de la importància de dur a terme una FP de qualitat, valorant la formació en alternança i dual que combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica. La col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses i/o clubs esportius, en aquest cas, crea unes sinèrgies del tot positives en el procés formatiu de l’alumnat.