El CVB a la cloenda del II Congrés de l'Esport Català

El CVB a la cloenda del II Congrés de l'Esport Català

El Club de Vela Blanes, representat per el seu gerent Héctor Espadas, va assistir a l'acte de cloenda del II Congrés de l'Esport Català, que va tenir lloc a l'INEFC Barcelona que va estar presidit per el president de la Generalitat Artur Mas

Dissabte, 11 de juliol de 2015.- El president de la Generalitat, Artur Mas, va tancar l'acte del II Congrés de l'Esport Català, tot destacant la feina realitzada pels diferents grups de treball, ja que "en relativament poc temps, gent de diferents sensibilitats s'han posat d'acord, i això és una bona visió per a altres àmbits de la societat". En aquest sentit, el cap el Govern va fer una crida, "en aquests moments especials que viu el país", a aplicar en tots els àmbits "els bons codis de comportament" que existeixen en la pràctica esportiva.

El cap del Govern va detallar durant la seva intervenció tres d'aquests valors esportius que cal traslladar a la societat en general. Així, va defensar que "no s'acaben els partits fins que no s'acaba l'últim minut; o sigui, que tot allò de fer pronòstics, res, fins que no s'acaba la competició no hi ha un resultat final". Mas va reclamar també tenir present un codi que al món de l'esport "tenen molt clar" i que és que "encara que tu pensis, actuïs o tinguis una visió diferent, no hi ha enemics, hi ha rivals, adversaris, i això és important entendre-ho, perquè quan això es confon, et pots equivocar molt".

El president va ressaltar per últim com a bon comportament que "l'esport és d'equips, i dins d'un equip es tracta de sumar les habilitats de tothom per aconseguir l'èxit total", i va afegit "quan en un equip només vol destacar un, malament, perquè tothom ha d'entendre que si dins d'un partit se sumen tots els esforços disponibles per aconseguir un objectiu, hi ha bons resultats".

Prèviament a l'acte de cloenda que va presidir el cap del Govern, va tenir lloc la sessió plenària del Congrés, que va estar presidida pel conseller de la Presidència, Francesc Homs. També hi va intervenir el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; el director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva. En el decurs d'aquesta sessió es varen presentar les conclusions del II Congrés.

El gerent del Club de Vela Blanes va assistir a la cloenda d'aquest congrés en que la principal conclusió va ser posar de manifest el desig i la necessitat del sector esportiu català de tenir instruments d'Estat per tal que Catalunya esdevingui un referent a Europa i el món en activitat física i esport, la qual cosa permetria treure més profit del beneficis socials, econòmics i de projecció internacional del sector i afavoriria una major pràctica esportiva entre la ciutadania durant totes les etapes de la vida. Entre les conclusions destacà també, elevar el rang de les polítiques esportives del país amb la creació del Ministeri (Conselleria) de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya