EL CLUB VELA BLANES S’ADAPTA A LA NOVA REALITAT DE LA COVID-19

EL CLUB VELA BLANES S’ADAPTA A LA NOVA REALITAT DE LA COVID-19

Club Vela Blanes, juny 2020.- La COVID‑19 ha canviat radicalment les nostres vides i ha arribat per quedar-se entre nosaltres.  Hores d’ara aquesta malaltia infecciosa causada per el coronavirus (extensa família de virus que causa infeccions respiratòries que poden ocasionar malalties greus com el síndrome respiratori MERS i SRAS) ha trastocat tots els nostres hàbits. Uns hàbits que desconeixem si tornaran a ser els que eren quan estigui llesta la vacuna o hauran arribat per instal·lar-se definitivament a les nostres vides.

En aquest sentit el Club de Vela Blanes es va posar de seguida a elaborar un pla d’actuació, un protocol, que prioritzés la higiene respiratòria i de mans en tot moment, principi bàsic que la OMS va suggerir com a la millor forma de protegir-se un mateix i a la resta.

Així mateix el Club demana, que es mantingui, com a mínim, 2 metres de distància entre socis i amics de l’entitat. La distància física de seguretat (inclús a l’aire lliure) s’ha mostrat com  una de les formes més segures juntament amb el confinament i el rentat continu de mans amb gels desinfectants. Aquests gels que es troben en els espais comuns del Club com ara la benzinera (on també n’hi ha guants per els usuaris que facin ús de l’autoservei), a les oficines del port i esportiva, o als vestidors, estan a l’abast de tots els socis.

El Club també ha situat mampares de metacrilat a les oficines perquè l’atenció al públic es pugui dur a terme amb totes les garanties de seguretat. En el cas de les oficines es demana també l’obligatorietat de mascareta a tot aquell que accedeixi a l’interior per fer algun tràmit, consulta o gestió. Aquesta atenció es durà a terme d’un en un per mantenir la distància i evitar contacte de qualsevol mena.

Finalment l’Escola de Vela, amb protocol propi, fa la desinfecció de tot el material com ara embarcacions, armilles, paddles i caiacs cada vegada que es fa ús.