El Club Esportiu el Vilar i el Club de Vela Blanes, tornen a revalidar el títol de Campions de Catalunya de vela per a persones amb discapacitat intel·lectual.

El Club Esportiu el Vilar i el Club de Vela Blanes, tornen a revalidar el títol de Campions de Catalunya de vela per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Club de Vela Blanes, 25 de maig de 2024.- Dissabte es va celebrar en aigües de la badia de Blanes, el XIV Campionat de Catalunya ACELL-Special Olympics amb la participació de 5 tripulacions provinents de Reus, Amposta i Blanes. Aquestes tripulacions representaven a les associacions: ALBA, APASA i ASPRONIS respectivament.

Amb el registre de participants començava el campionat que abans d’iniciar la competició a l’aigua reunia als instructors per explicar les instruccions i els recorreguts, i tot seguit es procedia al sorteig de les embarcacions, identificades amb els cinc primers numerals de codi internacional de senyals.

Un vent suau de SE que va pujar fins als 7/8 nusos va acompanyar els regatistes durant les dues proves que es varen disputar. Finalment, la tripulació del Club Esportiu el Vilar/CV Blanes va guanyar les dues proves, i es va tornar a proclamar Campiona de Catalunya. En segon lloc, es va situar la tripulació mixta del CE el Vilar i Alba de Reus, amb tècnic del Club Vela Blanes i va completar el podi una de les dues tripulacions de l’Associació Apasa.

Al lliurament de premis van assistir l’alcalde de Blanes, Jordi Henández, la Sra. Natàlia Figueras, diputada a la Diputació de Girona, la Sra. Mercè Coberta, membre de la junta directiva de la Federació ACELL i Joan Balaguer, president del Club de Vela Blanes i membre de la junta directiva de la Federació Catalana de Vela. Entre les autoritats, també hi eren pressents Monica Rabassa, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Francesc Durà, gerent d’Aspronis i Xavier Manresa Comodor del Club de Vela Blanes. Tots ells van valorar de forma molt positiva l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments de caràcter social i la tasca que el Club de Vela Blanes porta a terme, des de fa anys,  amb la vela inclusiva

La festa va acabar amb una barbacoa popular amb els regatistes, tècnics, i familiars,  que es van desplaçar des de terres tarragonines i els familiars dels regatistes locals.