El Club de Vela Blanes participa al 1er Plogging Congress a Lloret de Mar

El Club de Vela Blanes participa al 1er Plogging Congress a Lloret de Mar

El director Esportiu del Club de Vela Blanes, Juan Miguel Aguirre, participa com a ponent a la taula rodona “Les entitats: tendència mundial d’esportistes amb consciència mediambiental” i a “L’educació: la veu dels joves davant dels reptes del canvi climàtic”.

Divendres 7 d’octubre, Guitart Central Park Aqua Resort. Lloret de Mar. Els passats divendres i dissabte, 7 i 8 d’octubre, es va celebrar a Lloret de Mar, el primer esdeveniment internacional que comparteix experiències de ploggers de diferents llocs del món que contribueixen amb l’esport a millorar la salut del planeta. La seva veu juntament amb la dels joves, les empreses que aposten per una nova economia lligada a la salut i al medi ambient i els polítics que han de prendre decisions que contribueixin a pal·liar el canvi climàtic van configurar una jornada interessant en la que es varen plantejar objectius reals que impliquen discutir nous reptes socials, econòmics i mediambientals.

Fer esport i cuidar el medi ambient, aquesta és la fòrmula en la que es basa el Plogging. Aquesta nova pràctica esportiva va néixer a Estocolm l’any 2016 de la ma d’Erik Alhström. La idea és que mentre practiques esport o fas exercici recullis els residus que trobes pel camí. Un petit gest que ha suposat un gran exemple i en aquests moments es calcula practiquen un centenar de països.

L’origen de la paraula “Plogging” s’obté d’ajuntar els termes “jogging” (córrer) i“plocka upp” (en suec vol dir recollir). Cal destacar també la tasca social que representa aquesta activitat física que va més enllà de recollir residus, suposa també conscienciar i sensibilitzar a d’altres ciutadans de la responsabilitat que tenim amb el planeta.

El nostre director esportiu, Juan Miguel Aguirre, va participar com a ponent a la taula rodona que feia referència a les entitats esportives, tot posant de relleu les adaptacions que el club de vela ha dut a terme per fer de la seva instal·lació una de les pioneres en conscienciació ambiental. Juanmi, també va fer èmfasis en el treball que està duent-se a terme amb els mes joves que participen de la pràctica esportiva de la vela, sobretot escoles, amb qui assíduament es participa en recollides de residus al medi marí.