El Club de Vela Blanes es suma a la ECO-MARXA ‘Mou-te pel Mar!’

El Club de Vela Blanes es suma a la ECO-MARXA ‘Mou-te pel Mar!’

La inscripció es gratuïta i es pot realitzar fins dissabte 02 de Novembre al nostre CLUB VELA BLANES

Club Vela Blanes, 29 d'octubre de 2019.- 

La consciència mediambiental ha impulsat la creació d’una plataforma digital anomenada Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinada amb l’activitat pesquera i l’esportiva.

La nova tendència esportiva anomenada plogging, nascuda a Suècia i que ja s’ha escampat a tot el món, recull en aquest cas les inquietuds de sectors tan diferents com les confraries de pescadors i els clubs i entitats esportives, ambdós interessants en crear una comunitat basada en els valors saludables i en la millora del medi ambient. I ho fa canalitzat a través d’aquesta nova app que coordina diferents sortides, tant per mar com per terra, i que es converteix en un punt de trobada de diferents col·lectius preocupats per la conservació del mar i que volen aprofitar la seva activitat habitual per promoure una consciència col·lectiva de respecte cap al medi ambient.

Esport, salut i consciència mediambiental són els eixos del projecte “Mou-te pel mar”, que es posa en marxa amb diferents accions a diferents territoris de la Costa Brava. Aquestes comptaran amb la participació de les confraries de pescadors d’aquests municipis, conjuntament amb RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre que fomenta les pràctiques esportives.

 Les barques que surtin a feinejar durant els dies de la campanya, recolliran els residus que trobin a alta mar, i els dipositaran a la seva arribada a port en uns contenidors habilitats per l’ocasió. La mateixa setmana, els esportistes que es sumin a la iniciativa, ja siguin particulars o provinents de clubs i entitats esportives, s’organitzaran a través de Twinapp per fer una sortida de plogging durant el cap de setmana, que consistirà en fer un recorregut nedant, corrent o caminant pels entorns del seu municipi i al mateix temps recolliran la brossa que trobin escampada pel terra i pel mar.

A Blanes la convocatòria tindrà lloc el Diumenge 03 de Novembre.

La inscripció es gratuïta i es pot realitzar fins dissabte 02 de Novembre al nostre CLUB VELA BLANES, entre d’altres, o el mateix diumenge dia 03 de Novembre a partir de les 8:30h al punt de trobada Banc dels Músics del Passeig de Mar (al costat del Monument al Sardanista).

La sortida es a les 9h del matí, tothom podrà triar el lloc que prefereixi, si bé es facilitarà un mapa on s’indiquen les zones de referència on poden anar. Es repartiran a cada participant una bossa especialment dissenyada (ECO-BAG) que es pot utilitzar per recollir les deixalles, així com uns guants.

A la tornada, es bolcarà tot el material i es farà la selecció de residus per al posterior reciclatge i retirada. També es faran exercicis de relaxació i s’oferirà un refrigeri per a tots els assistents per recuperar forces.

L’ activitat tindrà una durada de 2 hores i la secció de paddlesurf del Club Vela Blanes col·laborarà amb la iniciativa netejant la platja i el mar.