El Club de Vela Blanes acapara premis i distincions a la festa de la vela Catalana

El Club de Vela Blanes acapara premis i distincions a la festa de la vela Catalana

Museu Marítim de Barcelona, 31 de gener de 2020.- L’edició de la Festa de la Vela Catalana 2020, ha tornat a estar marcada pels èxits esportius i el compromís social. Enguany ha reunit prop  de 500 persones i ha reconegut els èxits esportius i socials de la vela catalana durant l’any 2019. Un acte on s’han reconegut els èxits esportius i socials de tot el col·lectiu de la vela catalana durant els 365 dies de l’any: Campions i podis del Món, d’Europa, d’Espanya i de Catalunya; Mencions Especials; Veles de Platí, Or, Argent i Bronze als Clubs per la seva tasca durant l’any; i als Clubs, Escoles de Vela i Entitats de Catalunya que han participat en els programes socials que impulsa la Federació.

A la gala han assistit al voltant de mig miler de persones que – juntament amb les votacions dels Directors Esportius, Jutges i Tècnics de la Vela Catalana – han escollit a Jordi Xammar, regatista de la classe 470 del Club Nàutic Garraf, i a Iset Segura, regatista de la classe Nacra 15 del Club Nàutic d’Arenys de Mar, com a Millors Navegants del 2019 en categoria masculina i femenina.

En aquesta edició, els guardons de la Festa han estat creats amb materials de baix impacte mediambiental. Un fet que converteix a aquesta edició en la més sostenible de totes les celebrades fins ara i que reforça l’aposta de la Federació Catalana de Vela per impulsar estratègies, programes i accions sostenibles que respectin l’entorn.

El president de la Federació, el Sr. Xavier Torres, ha destacat en el seu discurs que aquest any 2020, amb motiu dels Jocs Olímpics de Tòquio, es posarà en valor la gran feina que fa, dia rere dia, tot el col·lectiu de la vela a Catalunya.

A l’esdeveniment hi han assistit, entre d’altres, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Damià Calvet, i el secretari general de l’Esport, Sr. Gerard Figueras. A l’acte també hi han assistit expresidents, clubs, col·laboradors, entitats, regatistes, navegants, jutges i tècnics.

Enguany i pel que fa a la temporada 2019, el Club de Vela Blanes ha acaparat prop d’una dotzena de premis de caire esportiu, social i distincions. Així doncs, Xavier Manresa ha estat distingit com a Comodor de l’any a Catalunya com a màxim responsable de la vela del Club Vela Blanes. La seva tasca a la institució, la seva implicació amb la vela social i la seva feina dins la Junta Directiva de la FCV, l’han fet mereixedor d’aquest guardó.

A la classe creuer XMERIT de Tito Moure, KORRIGAN de Joan Balaguer i BEAGLE de Roger Ferrer han acaparat els premis al Campionat de Catalunya i Copa Catalana de la classe Creuer. Mentre que en vela lleugera el nostre regatista de la classe Finn, Carlos Ordóñez va rebre la distinció com a Campió d’Espanya absolut.

La vela adaptada va rebre també el guardó obtingut al Campionat Catalunya que van recollir el Director Tècnic del Club i la tripulació del Club Esportiu El Vilar (Aspronis). El compromís del Club de Vela Blanes amb aquest col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i en general amb els col·lectius de persones amb diversitat funcional, l’ha portat també a rebre el premi social de “Vela Inclusiva amb Família”.

Sensibilitzat també amb el medi ambient, el club va rebre el premi social de Vela Sostenible, per la seva implicació en la campanya “per un mar sense plàstics”. L’impacte mediambiental de l’ús “abusiu” de plàstics va portar al club a prendre iniciatives per salvaguardar el medi natural que ens envolta.

De la mà  de la pròpia Federació Catalana de Vela, el Departament d’Educació i del Consell Català de l’esport, es va rebre el premi d’Esport Blau Escolar. Aquesta iniciativa vol formar, en matèria de navegació i de cultura de mar, a més de milers de nens i nens de 5è de primària dels Centres Educatius d’arreu del litoral català. Des de finals de setembre, el municipi de Blanes participa amb l’Escola Joaquim Ruyra d’aquest projecte, i enguany s’ha afegit l’Escola Cor de Maria. Pedro Miquel Lopera Romero, regidor d’esports i participació ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, va recollir el guardó. Finalment l’Escola de Vela del Club Vela Blanes va ser guardonada amb la “Vela d’Or”.