El Club de Vela Blanes a la celebració del 40è aniversari del INS Serrallarga

El Club de Vela Blanes a la celebració del 40è aniversari del INS Serrallarga

Gerent i representants de l'Àrea Esportiva van assistir al tancament dels actes del 40è aniversari del centre que es va dur a terme amb la presentació d'una exposició i un llibre commemoratius.

Blanes, 5 novembre 2015.- La inauguració d'una exposició i la presentació d'un llibre commemoratius han encarrilat la recta final del munt d'activitats organitzades durant els darrers mesos per celebrar els 40 anys que ha complert l'Institut Serrallarga de Blanes. Tots dos actes van tenir lloc el vespre d'aquest passat dijous, a la mateixa Sala M. Luisa García Tornel on s'allotja la mostra, comptant amb una massiva assistència de públic.

l'acte inaugural d'aquet passat dijous, al que va assistir el gerent del Club de Vela, Héctor Espadas, el Director Esportiu, Juanmi Aguirre i el secretari esportiu juntament amb un dels monitors del Club, el va presidir l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que precisament és exalumne d'aquest centre educatiu durant els primers anys de la seva posada en marxa. l'acompanyaven la directora de l'Institut Serrallarga, Mercè Torroella ?que també és una altra exalumne-, i la regidora d'Educació, Susana Ramajo, així com regidors i regidores de l'Ajuntament de Blanes.

A grans trets, l'exposició fa una mirada retrospectiva a les quatre dècades d'història amb què ja compta el centre educatiu blanenc. Per això, un dels seus principals elements són les fotografies, així com un vídeo per completar el repàs en imatges de les quatre dècades. Un dels elements més importants, emmarcant l'entrada principal de la sala que dóna al cèntric Carrer Ample, és la presència d'una embarcació "Open-Bic", que testimonia el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vela que s'hi imparteix des de fa uns anys.

El curs 1998-99, es va oferir als alumnes d'ESO l'oportunitat de fer un crèdit variable de vela. Anteriorment s'havien fet batejos de mar. Els professors d'Educació Física, l'Àlex Cugota i l'Albert Felip, tenien coneixement que a altres instituts feien cursos de vela. Tots dos i l'Àngels Gallego, professora de Ciències Naturals i navegant, conscients de la necessitat d'acostar el mar als alumnes, es van animar a organitzar el crèdit amb el suport del Club de Vela de Blanes. El crèdit de vela es va seguir fent fins que l'agost del 2006 quan es va signar amb el Club Vela Blanes un conveni pel qual l'institut passava a ser un INS de Vela.

l'any 2006, el centre va rebre un premi de la Federació Catalana de Vela per ser l'únic centre d'aquesta especialitat a tot Catalunya. Aleshores, només hi havia una línia d'ESO que havia triat l'opció de vela. Tanmateix el 2010, el departament d'educació física va obrir una segona línia. Actualment cada setmana naveguen més de 200 alumnes del centre en una franja de 3 hores seguides. A més, des del curs 2010-11, dins l'oferta d'estudis post-obligatoris, l'institut ofereix el cicle d'esports de vela amb aparell fix i mòbil.