DILBAR, el nou gegant dels mars

DILBAR, el nou gegant dels mars "amarra" a la badia de Blanes.

Part de la tripulació es desplaçarà a terra, a les instal·lacions del Club Vela Blanes mitjançant una embarcació auxiliar.

Club Vela Blanes, 7 de març de 2017.- Va estar un dels projectes més hermètics dels darrers temps. Poc es sabia sobre els 156 metres d'eslora que durant anys s'han estat construint a les drassanes alemanyes Lüirssen, fins que el "gegant" va soltar amarres i va abandonar les instal·lacions de Bremen, lluint el nom DILBAR en la superestructura  i en  la seva popa, per donar a conèixer el seu propietari. Es tracta del iot mes llarg botat l'any 2015, el quart més gran del món, i el més voluminós de tots, amb un desplaçament de 15500 tones. Una bèstia el preu del qual s'estima en 600 milions de dòlars, uns 534 milions d'euros.

Conegut fins a la data com "Project Omar, va se estrenat al port de Tànger per el seu amo, Alisher Usmanov, magnat d'origen uzbeko, amb interessos principals en industries a Rússia i que ocupa el lloc 73 a la llista Forbes de les grans fortunes amb 13500 milions de dòlars. Soci majoritari del club de futbol anglès Arsenal, el magnat ja va ordenar construir una altre iot de luxe de 110 metres que també va ser batejat com a Dilbar, tot i que recentment ha estat novament batejat com Ona.

El nou Dilbar es creu que compta amb una tripulació de 80 persones i allotja a 40 invitats en cabines de luxe.

Aquesta joia de les drassanes alemanyes presenta 4 cobertes obertes en popa i 3 a proa amb sostres, així com dos heliports. Amb casc d'acer pintat de color crema i superestructura d'alumini , el prestigiós arquitecte naval Espen Oeino sembla ser l'encarregat de les línies exteriors, que avui em pogut contemplar ben a prop.