Curro Manchón i Anto Domínguez Campions d'Espanya de Raceboard.

Curro Manchón i Anto Domínguez Campions d'Espanya de Raceboard.

La regatista catalana Laura Cabezas, del Club de Vela Blanes, subcampiona d'Espanya de Raceboard

El regatista andalús del "CAND CHIPIONA", Fernando Martínez Del Cerro, campió de Fórmula Foil.

Club de Vela Blanes, 23 Juny de 2021.- Amb una cerimònia de lliurament de premis austera, amb la mínima presència d’autoritats en representació de la RFEV, FCV, Club Vela Blanes i Ajuntament de Blanes, concorde als temps que corren, es tanca un Campionat d'Espanya de Windsurf que durant 5 dies ha cobert de veles la badia de la població gironina de Blanes a la Costa Brava.

49 regatistes de la classe raceboard de 8 CCAA (Andalusia, Catalunya, Galícia, Comunitat Valenciana, Múrcia, Balears, Madrid i País Basc) i 26 regatistes de la classe Fórmula Foil (representant a la Federació Andalusa, Gallega, Catalana, Comunitat Valenciana i Castella la Manxa) han completat 16 proves en total (9 Raceboard i 7 Formula Foil) amb vents de sud i fort onatge els primers dies de competició i llevant de 10/12 nusos en la penúltima jornada. El Campionat d’Espanya també ha tingut participació internacional de França, EEUU i Argentina.

L'últim dia, la meteorologia no ha estat propícia i l’amenaça de pluja ha estat present. L'absència de vent en aquesta última jornada ha impedit que es realitzessin proves i els equips han pogut aviat començar a recollir el seu material per tornar a les seves comunitats a celebrar la revetlla de Sant Joan.

Classe Raceboard

Anto Domínguez i Curro Manchón (mare i fill) s'han proclamat campions d'Espanya respectivament. Curro, s'ha mostrat intractable durant tot el campionat. L'andalús de el CN ​​Port Sherry ha culminat les nou proves disputades, en primera posició, seguit d'un altre andalús, Ale Rivera de el CN ​​Benalmádena, ja a certa distància, i que ha pujat segon al calaix. Primer i segon en el campionat són integrants de dos sagues amb dilatada tradició familiar a la classe. Mostra d'això la participació gairebé al complet de les dues famílies, Manchón i Rivera.

Finalment ha completat el podi el català de l'CN Badalona Lea Sitja.

En categoria femenina Maria Antònia Domínguez s'ha proclamat campiona d'Espanya seguida de molt a prop per la regatista Laura Cabezas del Club de Vela Blanes. La catalana s'ha quedat a només 7 punts de campionat.

Els regatistes del Club Vela Blanes

Al marge del subcampionat de Laura, la resta de regatistes que naveguen pel Club de Vela Blanes han tingut una destacada actuació.

El millor classificat en 8a posició ha estat Gonzalo Giribet. El zoòleg i biòleg espanyol professor de zoologia de la Universitat de Harvard ha liderat als regatistes del Club de Vela Blanes, una de les flotes més nombroses dins la Federació Catalana de Vela. Marc Tusquets, actual subcampió de Catalunya ha estat dotzè i Jordi Bosch (tercer en el Campionat de Catalunya) s'ha situat just un lloc per sota de Marc. Kim Figueres (19è) i Luís Camacho (21a) han quedat classificats a la part mitja taula, tancant la participació dels regatistes locals, Dani Gallardo (32è), Lluís Colomé (36è) i Juan Coll (48º).

Classe Formula Foil

La classe finalitza el campionat sense realitzar proves en l'últim dia, cosa que manté la classificació final tal com va tancar la tercera jornada. Fernando Martínez del Cerro es converteix en Campió d'Espanya i l'acompanyen al podi, el gallec Tomàs Vieito (RCN Rodeira) i el català Nico Fores (RCN Tarragona).

El Club de Vela Blanes ha tingut el privilegi de convertir-se en el primer club a organitzar el 1er Campionat d'Espanya, oficial, de la classe Formula Foil, que es caracteritza per la seva vistositat en el camp de regates, amb unes proves molt ràpides i espectaculars on les taules no toquen l'aigua.

classificacions: https://www.cvblanes.cat/media/docs/Final_RACEBOARD_y_FORMULA_FOIL.pdf