Blinnikka i Rodrigues dominen les ones a Blanes i guanyen el Costa Brava World Championship Raceboard Class 2018.

Blinnikka i Rodrigues dominen les ones a Blanes i guanyen el Costa Brava World Championship Raceboard Class 2018.

La finesa i el portuguès fan un mundial impecable de principi a fi i només Curro Manchón (CN Puerto Sherry) es manté a l'alçada durant el campionat. l'equip del CV Blanes obté en categoria masculina un extraordinari 7è lloc de la mà d'Alejandro Rivera i col·loca a Gonzalo Giribet en 19è i Marc Tusquets en 20è lloc.

Blanes 30 de juny de 2018.-Vents de l'est entre 5-7 nusos amb dia estiuenc de 28 graus de temperatura han estat les condicions meteorològiques amb les que s'ha tancat el Costa Brava World Championship Raceboard Class 2018.

Dues noves proves han posat punt i final a l'esdeveniment mundial que durant una setmana s'ha dut a terme a la capital de la Selva Marítima. Blanes ha acollit durant set dies l'elit mundial d'aquesta categoria del windsurf amb la participació de regatistes de 13 nacionalitats (Estats Units, Austràlia, Argentina, Finlàndia, França, Alemanya, Letònia, Txèquia, Eslovàquia, Gran Bretanya, Portugal, Bèlgica i Espanya). Les extraordinàries condicions que te la badia de Blanes per dur a terme aquest tipus d'esdeveniment han tornat a demostrar el marc incomparable que, per la pràctica de la vela, te la població selvatana.

La regatista finesa Aleksandra Blinnikka en dones i Joao Rodrigues en homes guanyen un Mundial sense donar opcions als seus rivals. La nòrdica ha guanyat totes les proves disputades, 10 en total, i només ha permès l'emoció fins al final pel segon i tercer lloc de podi, on tres regatistes han estat fins avui separades només per un punt cadascuna. Finalment Viviane Ventrin, la francesa, ha estat segona, Jana Slivova tercera i el quart lloc ha estat perla letona Ilona Grinberga.

En categoria femenina la millor espanyola ha estat l'andalusa Antonia La Balilla Domínguez (6ena) i la millor catalana Laura Cabezas (7ena).

l'actual Campió del Món, el portuguès Joao Rodrigues, revalida títol de forma brillant  i només Curro Manchón li ha plantat cara al llarg del campionat. El regatista de Puerto Sherry aconseguirà el subcampionat mentre que el tercer lloc, disputadíssim fins l'últim moment, ha estat per Pedro Pascual

Els regatistes que naveguen per el Club Vela Blanes (de la mà de "2 win") han dut a terme un extraordinari mundial, i més si tenim en compte l'alt nivell dels competidors. Alejandro Rivera (6è) ha estat el millor entre els 65 regatistes  en competició. Gonzalo Giribet (18è) i Marc Tusquets (20è) han fet un molt bon mundial i han estat molt regulars durant tots els dies de la competició. Joaquim Figueres en 47è lloc i Luís Camacho (49è), l'ànima del campionat i qui ha fet possible que l'esdeveniment, tanquen la participació dels locals al Costa Brava Worldchampionship Raceboard Class. 

El president de la FCV, Xavier Torres, ha assistit in situ a la competició, tot seguint, al camp de regates, la competició.

Totes les autoritats que han assistit al lliurament de premis han destacat l'extraordinari moment que viu el Club de Vela Blanes en l'any del seu 75è aniversari, la seva capacitat organitzativa en esdeveniments de nivell mundial i la bona acollida que ha donat al quasi centenar de regatistes, amics i familiars que han participat directa o indirectament del Mundial.

 

José Luís Yubero Rodriguez

Secretari Esportiu

Classificacions;

http://worlds2018.raceboard.org/results