Anna Gimeno i Irene Casañe classificades pel Mundial de 420 a Itàlia després de la seva participació al Campionat d'Espanya al Club Nàutic el Balís

Club Nàutic El Balís 20-26 de març.- Durant una setmana el Club Nàutic el Balís ha estat la seu del Campionat d'Espanya de la classe 420 que va tancar-se dissabte amb el campionat autonòmic de la classe, i on Catalunya va aconseguir el segon lloc. Prop d'un centenar de tripulacions provinents de tot l'estat espanyol han disputat durant una setmana en aigües del Maresme, un Campionat que el primer dia va celebrar 3 regates amb vent de component sud força estable que en cap moment va superar els 12 nusos. Aquest inici va contrastar amb un segon dia, en que la manca de vent va impedir portar a terme cap prova. Finalment el tercer dia de competició va permetre acabar les fases classificatòries i establir els grups or i plata després de celebrar 3 proves amb vents novament de sud. El quart dia de competició el grup or va realitzar 4 proves i el plata només 1 degut a la manca de vent, aquest cop de llevant, que es va fer més evident amb el pas de les hores i a les diferents sortides generals que es van xiular en aquest grup.

Finalment les tripulacions mallorquines varen ser les grans triomfadores al Campionat d'Espanya,  amb Marc Lladó i Javi González, i María Bover i Clara Llabrés, ambdues del RCN Palma. Lladó/González també es va fer amb el títol sub19 masculí, mentre les galegues Carlota Hernández/Ana Carrasco (RCN Vigo) el sub19 Femení i els canaris Luis Doreste i Julio Alonso (RCN Gran Canaria) el sub17.

Les quatre tripulacions de l'equip del Club de Vela Blanes varen participar en aquest Campionat d'Espanya. Dues es van classificar al grup Or i dues varen quedar al grup plata.

Extraordinàries Anna Gimeno e Irene Casañé (25enes) que han aconseguit plaça pel Mundial el mes de juliol (del 11 al 23) a San Remo. Bona ronda classificatòria i bon parcial al grup or que els hi ha permès el passaport cap a Itàlia en una temporada en que les regatistes blanenques estan duent a terme una feina molt bona. Miquel Sarquella i Francesc Sastre (33ens) també al grup or varen aconseguir bones proves, la majoria entre els 20 millors regatistes del total de la flota. Al grup plata Lucas Casañé i Marc Béjar (65ens), en setè lloc com a tripulació nacional en aquest grup (també n'hi ha hagut tripulacions d'altres països europeus en competició, però sense optar al Campionat d'Espanya), varen fer un bon paper, malgrat a l'única prova del grup varen estar penalitzats per una bandera negra. Finalment, Jordi i Jan Béjar (65ens), que continuen creixent pas a pas dins la classe, van aconseguir amb la seva regularitat deixar darrere més de 30 tripulacions.