Aleix Subirà es proclama vencedor absolut de l'Internacional Grand Prix Vila Blanes 2015

Aleix Subirà es proclama vencedor absolut de l'Internacional Grand Prix Vila Blanes 2015

Les germanes Munté, a 29er, aconsegueixen neutralitzar la pressió dels seus perseguidors suecs i guanyen amb autoritat a la seva classe.

Els alemanys Steidle/Lembcke s'imposen a la darrera regata de 420, superant les poloneses Júlia Szmial/Hanna Dizk per un sol punt, i els catalans Marta Torner/Enrique Mir per només tres punts

Blanes, 5 de gener, 2015.- Metereológicamente, no podia acabar millor l'última de regata de l'International Grand Prix Vila de Blanes 2015. El terral -vent procedent de terra, ha bufat amb una forta intensitat de 14 nusos des de les 9.00 hores, quan ha començat la regata, fins que ha finalitzat el programa del Trofeu al migdia.

Esportivament, jornada dura, que ha servit per fixar el palmarès del Trofeu, on els líders han lluitat fort per mantenir les posicions de podi. AixíAleix Subirà, a la classe Europe, ha lluitat fins a l'última regata amb un triple al·licient, conquerir el preuat Grand Prix a Europe, proclamar-se guanyador absolut de l'emblemàtic trofeu organitzat pel seu club, el CV Blanes i convertir-se en el nou Campió de Catalunya de la classe. Els tres reptes, aconseguits. El podi en aquesta classe ha quedat completat amb la segona plaça de Sergi Pérez, del CN Estartit i Laura Oliva, del CM Torredembarra.

De heroica, també, ha estat la jornada d'avui per a les regatistes de 29er, Carla i Marta Munté, del CN Cambrils, que han sabut gestionar perfectament la pressió de ser líders de trofeu, aconseguit durant la jornada d'ahir i mantenir-se avui en aquesta situació, malgrat els continus atacs i la pressió dels seus rivals suecs, especialment de la parella sueca T.Kraft/S.Alm. A la jornada d'avui, s'han disputat tres proves en aquesta classe, i ha servit per remuntar als suecs des de la quarta posició a la segona plaça, superant als seus companys d'equip A.Salmon / F.Bergman, que al final han baixat de la segona plaça a la tercera.

Per la seva banda, en 420, els alemanys Konstantin Steidle/Tom Lembcke, s'han proclamat campions del Gran Prix a darrera prova disputada avui. La parella del Bodensee Yacht Club han estat pressionat des de la primera jornada del Grand Prix a les poloneses Júlia Szmit / Hanna Dizk, estant sempre a l'acós des de la segona plaça, fins que a l'última prova d'avui s'han situat líders, superant a les seves rivals. Sens dubte la pressió avui ha pesat molt a les poloneses. Fins a la penúltima prova, anaven líders. Una dolenta ‘darrera regata' las ha relegat a ser segones al podi. També molt meritori ha estat el campionat realitzat per l'equip del CN Port d'Aro format per Marta Torner/Enric Mir. Han quedat tercers al podi, a només tres punts dels guanyadors i a dos punts de les poloneses. Sempre han estat en posicions de poder optar per guanyar el Grand Prix en tot moment a la seva classe.

Avui també ha estat jornada de cloenda, l'Internacional Grand Prix Vila Blanes 2015, amb el lliurament de premis i trofeus. L'acte s'ha realitzat amb la presència de Amadeu Nualart, president del CV Blanes, Pep Pujols representantde la Secretària d'Esports de la Generalitat, Xavier Marcos, regidor d'esports de Blanes, Manel Verde, regidor de l'Ajuntament de Blanes, Xavi Torres, president de la FCV, Oriol Subirà,president nacional de la classe Europe i Xavi Manresa, comodor del CV Blanes.