Xerrada

Xerrada "Vendée Globe 2020-2021" a càrrec d'Aleix Gelabert

Club Vela Blanes, 5 i 6 de juny.- Els propers dies 5 i 6 de juny tindrà lloc la 40ena edició de la Regata Vila de Blanes Creuer per a la classe creuer ORC, puntuable per la Copa Catalana Zona Centre. Entre els actes socials que es duran a terme, destaca la xerrada que el regatista transoceànic Aleix Gelabert durà a terme el dissabte dia 5 a les 19hores a l’Espai Soci” del Club de Vela Blanes.

Nascut a Blanes l’any 77 mai ha deixat de navegar. Des de ben petit ho va fer a bord de l’embarcació dels seus pares, abans d’inscriure’s a l’escola de vela del Club Vela Blanes. Es precisament aquí on Aleix fa les seves primeres passes en regates a vela lleugera i on es consolida com a navegant en 49er, poc abans de descobrir les regates de creuer en J80 o participar com a tripulant en la Copa del Rei on va guanyar dues edicions.

Amb una trajectòria, com poques, el nostre soci, regatista professional, va participar a la Regata Mare Nostrum 2001 i 2003, amb Anna Corbella (el 2011 primera navegant catalana i espanyola a fer la volta al món a vela sense escales) i va formar part de l'equip preolímpic espanyol de vela per a Atenes 2004. El 2010 va participar a la Volta a Espanya, amb el GAES Centros Auditivos (IMOCA 60), i va formar part de l’Equip GAES-AVIVA a la FNOB Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona del 2010 al 2011. El 2011 participa  a la Transat 650 (Mini Transat) essent el 18è classificat, 1r espanyol (Classe Mini, Prototips). L’any següent es converteix en preparador del Figaro 2 d'Anna Corbella i Gerard Marín per a la Transat AG2R 2012.

Es precisament en el circuit Mini, on Aleix es sent més còmode durant aquest anys. La navegació oceànica comença a cridar la seva porta i el 2014, quan es presenta la possibilitat de posar-se al timó del IMOCA60 One Ocean One Planet juntament amb Dídac Costa per la tercera edició de la volta al món a dos, no va dubtar ni un moment en acceptar el repte. La 4ª posició d’aquesta volta al món suposa tota una fita per l’Aleix. El paper del blanenc com a plataforma de conscienciació ambiental, en qualitat de testimoni únic (junt amb Dídac Costa) dels impactes de canvi global sobre l'oceà, més enllà de l'aventura merament esportiva, els va permetre col·laborar durant la regata de la volta al món en varis projectes d'investigació oceanogràfica, emmarcats dins l'acord entre la FNOB i la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO, amb l'eslògan "ONE PLANET, ONE OCEAN".

Des de 2017 està integrat  al Team "Platoon" dels TP52 on ha obtingut dos subcampionats consecutius al circuit 52 SUPER SERIES