A la dècada dels 70 la família Depares, va ser l'ànima dels optimist en el Club Vela Blanes

A la dècada dels 70 la família Depares, va ser l'ànima dels optimist en el Club Vela Blanes

L’Optimist es una classe internacional d’embarcació de vela lleugera reconeguda per la Associació Internacional de Vela (IODA) que va ser dissenyada  l’agost de 1947 per l’americà Clark Mills a Clearwater (Florida). Enfocada per a nens entre 6 i 15 anys es una embarcació simple i estable, a la vegada que competitiva. El nombre d’unitats existents a tot el món s’apropa al mig milió, i son més de 100 països els que estan representats a la IODA (International Optimist Dinghy Association).

A la dècada dels 70 la família Depares, va ser l'ànima dels optimist en el Club Vela Blanes. Van promoure regates i van portar multitud d'èxits al nostre Club: Silvia Depares als anys 80 es convertia en Campiona d’Espanya i del Món en categoria femenina i el seu germà Santi  al 76 es convertia en subcampió del món a Turquia com a integrant de l’equip espanyol. Al setembre de 1973, s’organitzava la primera edició de la Regata Vila de Blanes, regata de la classe optimist degana a Catalunya.

El Club de Vela Blanes es va convertir en un dels clubs degans en organitzar regates de la classe infantil Optimist a Catalunya, Va acollir el 2on Campionat de Catalunya el 1970 i el 5è d'Espanya el 1973. Tomàs Estela campió del mon d'Optimist en l'edició de 1972 a Suècia i el posteriorment dos vegades medalla d'or a les olimpíades, i Luis Doreste (llavors amb 12 anys), van participar a la cinquena edició del Campionat d'Espanya celebrat a Blanes l’any 1973.

En l’actualitat l’Equip d’Optimist del Club Vela Blanes, entrenat per David Ordóñez, està format per: Tessa Aguirre, Carolina Sánchez, Xavier Guillem, Ramón Hernández, Nicolás Hernández, Ibai Ibarguren i Max Piguillem.