50 escolars de l’Escola Mossen Joan Batlle participen a les Jornades de Recollida de Residus al Mar inclòs al ‘Let’s Clean Europe’.

50 escolars de l’Escola Mossen Joan Batlle participen a les Jornades de Recollida de Residus al Mar inclòs al ‘Let’s Clean Europe’.

L’han protagonitzat alumnes de l’activitat ‘Esport Blau’, de l’Escola Mn. Joan Batlle, i s’ha organitzat pel Club de Vela amb el suport de l’Ajuntament, la Federació i l’Agència de Residus

Club Vela Blanes, 14, 15 i 16 d’abril de 2021.- El Club de Vela Blanes ha organitzat aquesta setmana sengles Jornades de Recollida de Residus al Mar. S’emmarca en l’acció conjunta del programa de Vela Sostenible de la Federació i del projecte ‘Let’s Clean Europe’, que impulsa l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i l’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Federació Catalana de Vela.

L’acció es va fer de dimecres a divendres, i va culminar aquest darrer dia reunint tots els residus que els alumnes havien recollit en les tres sortides a la mar realitzades cada dia. Se’n van encarregar de fer-ho una cinquantena d’alumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle, que participen a l’activitat ‘Esport Blau’ impulsada pel Club de Vela Blanes.

Per festejar l’acabament de l’activitat, aquest passat divendres es va aplegar a l’esplanada del Club de Vela Blanes des d’on s’havien estat fent les tres sortides tota la quantitat de residus recollida. Es tractava d’immortalitzar aquesta fita aconseguida, i per això van encerclar el material els alumnes que havien fet la sortida aquell dia, amb el professorat, monitors i personal de l’entitat nàutica.

Els van acompanyar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas, que van aprofitar per felicitar els nens i nenes pels resultats aconseguits gràcies al seu esforç. ‘Let’s Clean Europe’ és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de manera incontrolada a la natura, així com per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquest tipus de residus abocats il·legalment als boscos, platges, als marges dels rius, a la mar, etc.