39è Vila Blanes Optimist Regata-V Trofeu CBRB / Campionat Catalunya Opt.G3

39è Vila Blanes Optimist Regata-V Trofeu CBRB / Campionat Catalunya Opt.G3

Club Vela Blanes, 1 i 2 de juny.- 39ena edició ja del Vila de Blanes d'Optimist, 5è Trofeu CBRB que enguany ha celebrat 5 proves de les sis previstes amb un extraordinari ambient de regatistes i familiars, i on novament el Club Vela Blanes a donat una lliçó en l'organització de la prova que enguany també era Campionat de Catalunya per el Grup 3.

La regata més antiga del nostres país, va situar novament al capdavant del podi, després de cinc proves on no va donar opcions a la resta, a Vicky Ivaylova (1era). Aquesta ha estat la seva última participació com a regatista del nostre Club (la seva marxa a Londres es imminent). Lucas Casañé (7è) va aconseguir fer podi com a segon classificat de la categoria A, mentre la seva germana Martina Casañé (10ena) ho feia com a tercera classificada de la C.

Jordi Béjar, Miquel Pérez, David Ordóñez i Aleix Manresa ocupaven de seguit les posicions del 14 al 17.

Extraordinari el Campionat de Catalunya dels nostres petits, alguns dels quals la propera temporada passaran al Grup 2. Tres dels quatre regatistes que competien al Campionat de Catalunya van situar-se entre els 10 primers de la classificació general de quasi 100 regatistes. Amb noms propis hem de qualificar la participació d'en Dani Cabré (3er) i Ramón Ràmia (5è) que van lluitar fins l'últim moment per estar al podi. Només en Dani va aconseguir-ho però excel·lent el Campionat d'en Ramon que només va punxar a la tercera de les cinc proves.

En Gerard (9è) va ser un altre dels grans protagonistes. El petit dels Pérez va arrodonir tota la temporada en una posició que li permetrà pujar de grup la propera temporada. Cal destacar la segona de les proves on va aconseguir un 2n lloc dels 95 regatistes participants. Guillem Manresa (53) s'ha marcat un objectiu clar: perseguir al seu germà que es troba en el Grup 2 i donar-li caça. El més petit de la flota es va marcar una 7ena posició a la segona prova que va deixar bocabadats a molts dels presents.

Podeu consultar les classificacions a: https://sites.google.com/site/vilablanes/

Com ja es habitual en els darrers anys, la competició i el glamour han tornat a anar de la mà. La presència de la princesa Carla de Bulgària (Carla Royo Villanova) fundadora de la marca Roses Beauty que dona nom a al trofeu, ha estat acompanyada de la seva família i ha atret els focus de la premsa del cor al nostres Club. La família de Carla va estar acompanyada en la cerimònia de lliurament de trofeus pel president del Club Amadeu Nualart, i d'altres personalitats com Josep Pujols, Delegat d'Esports de la Generalitat a Girona, Xavier Marcos, tinent d'alcalde i d'esports de l'Ajuntament de Blanes, Xavier Cassorran, delegat de la Federació Catalana de Vela a Girona i Magalí Yus, en representació de El Corte Inglés (una altra de les marques patrocinadores de la regata).

El lliurament de trofeus va tenir un moment especial quan el Club va atorgar diferents plaques a Carla Royo, Pep Subirats i Vicky Ivaylova, a aquesta última en record a la seva etapa com a regatista infantil de la classe optimist al Club de Vela Blanes entre els anys 2008 i 2013.

La placa a Pep Subirats en reconeixement al seu treball a la FCV entre els anys 2000-2012, como Director Tècnic Esportiu de la que probablement ha estat la millor generació d'esportistes catalans de la història.

Finalment Carla va rebre la seva placa de mans del president per la seva labor en potenciar els valors de l'esport entre els nens i nenes en trofeus com aquest.