El Club de Vela Blanes al capdavant de la

El Club de Vela Blanes al capdavant de la "Vela Social" a la Festa de la Vela Catalana

El Club gironí rep a més dos guardons en l'apartat de Campions de Catalunya (vela de creuer i raceboard), la vela d'or a la seva Escola de Vela i els premis especials Vela Solidària i Club 75 anys

Barcelona, 1 de febrer de 2019.- El passat divendres la 52a edició de la Festa de la Vela Catalana va reconèixer, a la Sala Comillas del Museu Marítim de Barcelona, els fruits aconseguits durant l'any 2018 i, sobretot, va premiar l'esforç, el sacrifici i l'esperit competitiu dels navegants catalans; dels Clubs i de les Escoles de Vela que fan possible tots els seus èxits. També s'ha reconegut a totes les institucions que treballen conjuntament amb la Vela Catalana en el desenvolupament de programes de Vela Social, aportant el seu granet de sorra, i sobretot de mar, per construir un món millor per a tothom.

En aquesta edició la Festa de la Vela Catalana, a més a més de vestir-se amb les seves millors gales, també ha lluït la seva cara més social. I és que, enguany, la Vela Social - conjuntament amb els èxits esportius - ha estat protagonista de l'esdeveniment. Tant és així que, com a novetat, s'ha inclòs un nou bloc - anomenat "Guardons de Vela Social" - dedicat exclusivament a reconèixer la tasca que Clubs, Administracions, Ajuntaments, Fundacions i Entitats desenvolupen conjuntament amb la Federació, amb l'objectiu de contribuir a construir un món més confortable, accesible, igualitari i equilibrat en l'àmbit econòmic, ambiental i dels drets humans. Aquest bloc s'ha dividit en 5 apartats, que responen als programes de Vela Social que desenvolupa la Federació: la Vela Escolar, la Vela Inclusiva, la Vela d'Igualtat, Vela d'Inserció i Vela Sostenible.

Un dels moments més emotius de la vetllada es va viure quan Joan Balaguer, Vicepresident del Club Vela Blanes, va rebre d'un emocionat Xavier Torres (president de la FCV) el guardó especial "VELA SOLIDÀRIA". Hem de recordar que farà pocs dies ens va deixar el president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart. Amadeu, fortament implicat en tot el que de social i solidari transmet l'esport de la vela, va ser dels pioners juntament amb les diferents juntes directives que el van precedir, i la seva actual, en portar la vela a les escoles, fer possible a col·lectius amb discapacitat participar de l'esport nàutic i organitzar competicions de caire benèfic.

En aquest sentit el Club Vela Blanes molt actiu en aquests programes, va rebre els guardons de Vela Sostenible, Vela d'Igualtat i Vela Inclusiva. Aquest últim molt celebrat amb l'equip del CE El Vilar (Aspronis) amb qui el Club de Vela Blanes porta anys treballant per la vela, primer per discapacitats, després accessible i ara inclusiva. Juan Miguel Aguirre va ser l'encarregat de recollir els premis. El mateix Director Esportiu va recollir la Vela d'Or que reconeix la tasca que dur a terme l'Escola de Vela del Club blanenc.

A més a més, cal recordar que es van lliurar els premis a tots aquells regatistes que el 2018 van aconseguir Campionats de Catalunya, d'Espanya i podis europeus i mundials en creuers i vela lleugera, i s'han atorgat distincions especials a comodors, secretaris de classe, creueristes, distincions d'honor, mitjà de comunicació i a tots aquells Clubs que complien 50 i 75 anys. En aquest apartat el Club va rebre també diferents distincions i premis:

Roger Ferrer i Montse Font (BEAGLE) varen recollir el seu premi com a 3ers classificats al Campionat de Catalunya en la categoria Creuers Ados, mentre Marc Tusquets líder del rànquing català de Raceboard (windsurf) recollia el seu com a Campió de Catalunya. Joan Balaguer, vicepresident 1er del Club de Vela Blanes, pujava a l'escenari a rebre de mans del president de la Federació Catalana de Vela la distinció d'honor amb motiu dels 75 anys de l'entitat.

El president de la FCV, Xavier Torres, va estar acompanyat a la cerimònia, entre d'altres, de la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi i Vila, i la presidenta de la RFEV Julia Casanueva. Una cerimònia que va comptar amb la presència de prop de mig miler de persones amb la presència de nombroses personalitats del món de la política i l'esport de la vela.