X-MERIT guanya una complicada 40ena edició de la Regata Columbretes amb més 50 iots inscrits.

X-MERIT guanya una complicada 40ena edició de la Regata Columbretes amb més 50 iots inscrits.

El Korrigan de Joan Balaguer es retira després de mes de 14 hores de navegació, amb boira i sense vent.

CN Vilanova, 16 i 17 març de 2019 .- La 40ena edició de la que es la primera puntuable del calendari de la Lliga Catalana de Creuers d'Altura per A-dos, Solitaris i Tripulació; ha estat caracteritzada per una extraordinària participació: fins a 50 embarcacions es varen presentar a la linina de sortida. Aquesta prova tradicional dins del calendari de les competicions d'Altura de Creuers ha tingut participació de 11 clubs del litoral català: Club Nàutic el Masnou, el Club de Mar Sitges, Club de Creuers Ports Masnou, Reial Club Marítim Barcelona, Real Club Náutico de Barcelona, Club Nàutic Garraf, Club Vela Badalona, Club Nàutic Salou, Club Nàutic Port d'Aro, Club Nàutic Vilanova i el Club de Vela Blanes

Enguany, el trofeu constava de dos recorreguts. Un primer llarg, de 69 milles nàutiques, puntuable per la Campionat de Catalunya, entre Vilanova, la Plataforma Casablanca i tornada a Vilanova i un segon de 30 milles nàutiques entre Vilanova Torredembarra i Vilanova. El dissabte 16 de març estava prevista la sortida a les deu del matí però per la manca total de vent es va haver d'aplaçar una hora. 5 nusos varen permetre engegar la travessa caracteritzada per una complicada meteorologia, amb molt poc vent i una boira que es va fer molt intensa tot just a una milla de la Plataforma Casablanca, moment en que el vent va caure en la seva totalitat. El gir a la plataforma es va fer molt lentament. Aquest fet va provocar que moltes de les embarcacions superessin les 24 hores de regata, i la majoria van tornar al Port de Vilanova de matinada.

Pel que fa a la participació blanenca l'X-MERIT de Tito Moure amb Stephanne Azzoni varen aconseguir el primer lloc al recorregut llarg puntuable pel Campionat de Catalunya dins el Grup A DOS. El iot de Moure va ser un dels pocs que va finalitzar la prova. En aquest grup també participava el KORRIGAN amb Joan Balaguer i Eliseo Gómez. Aquests últims varen patir de valent amb la manca de vent i una espessa boira que feia molt complicada la navegació, motiu que els va portar a retirar-se després de més de 14 hores de navegació.