Tito Moure i l’SMERIT guanyen la 42ena edició de la Regata Columbretes A-Dos

Els germans Peralta, Mariona i Josep, amb el iot TOSSUT completen de forma extraordinària, les 70 milles del recorregut.

Club Nàutic Vilanova, 4 i 5 de març de 2022.- La 42a edició de la Regata Columbretes – Gran Premi Aedas Home ha tingut aquest passat cap de setmana una extraordinària participació amb més d’una cinquantena d’embarcacions i més de 170 navegant en total. Aquesta és la primera prova del circuit oficial de regates puntuable per Altura, A2 i Solitaris que s’ha pogut celebrar després d’un any de restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La regata ha presentat dues proves, una de llarga de 70 milles, fins a la plataforma Casablanca i tornar, puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris, A-Dos, A-3 i Altura; i una de curta de 36 milles, fins al castell de Tamarit, puntuable pel Circuit Català de Regates Costaneres 2022.

La manca absoluta de vent va fer retardar la sortida prevista per dissabte a les 9.30 h. Els primers vaixells van sortir a les 11.05 h. La baixa intensitat de vent va afectar sobretot a les embarcacions participants del recorregut llarg, posant a prova la paciència dels navegants en els darrers instants de la prova.

El iot SMERIT (1er) que el cap de setmana anterior s’havia fet amb la victòria a Blanes, de la primera de les proves puntuables pel Circuit de Regates costaneres, no va donar opció a la classe A Dos a la regata de 71 milles entre Vilanova i la plataforma Casablanca. Amb poc menys de 12 hores (11 hores i 40 minuts), el SWAN 45 de Tito Moure es va fer amb la victòria, en un grup de 13 iots en el que també participava el TOSSUT DOS (7è) dels germans Peralta. La Mariona i en Josep varen posar a prova la paciència mútua i varen ser els setens en arribar a meta després  d’invertir mes de 18 hores en tancar un recorregut en el que els retirats varen ser els protagonistes.