Preparatius Mini Transat 2011

Darrers preparatius abans de transportar l'Antaas a La Rochelle

Club Vela Blanes 28 d'agost de 2011

L'Aleix Gelabert ultima la seva preparació, a Blanes, abans de marxar cap a França, i ho fa de la millor manera possible: amb la col·laboració de la barcelonina Anna Corbella ( 1era catalana en donar la volta al món sense escales, 6ena classificada a la última BWR, component del primer equip sencer femení en acabar aquesta mateixa regata, 1era regatista femenina i13 absoluta de la Mini Transat del 2009, etc.).
Un equip de TV3 va ser testimoni d'aquest últims dies de preparació de l'Aleix que després d'haver completat les 1000 milles de classificació l'any passat, ja està a punt per prendre la sortida el proper 25 de setembre al port francès de La Rochelle. Molta sort Aleix!!!!!
Una de L'equip de TV3 gravant l'Aleix.
Considerada com una de les competicions de vela més dures del món (4500 milles en solitari i sense cap ajuda externa) i amb regatistes que naveguen amb embarcacions de tan sols 6,5 metres d'eslora, la Transat 6.5, també coneguda com a Mini Transat, es una regata transatlàntica per vaixells d'aquesta eslora l'origen de la qual es remunta a l'any 1977, quan el britànic Bob Salmon va realitzar la primera regata amb 24 participants. La seva intenció: demostrar que es podia travessar l'Atlàntic en petits vaixells i amb un pressupost ajustat. Des de llavors i cada any imparell es celebra aquesta regata oceànica internacional que amb sortida al port francés de La Rochelle arriba a Salvador de Bahía (Brasil) després d'una petita escala a les illes Madeira.
Avui en dia participen del nombre de 80 embarcacions, procedents de tot el món, dividits en dues categories: Prototips i vaixells de Sèrie.