Open Week & Wold Champioship 2010, classe Europe

LLAC DE COMO (Gravedona-Itàlia) 31 de juliol a 13 d'agost 2011

Enguany, la Llombardia italiana ha estat la regió escollida per dur a terme el Campionat del Món de la classe Europa. El llac de Como ha estat el lloc triat per a dur a terme les regates. Marc incomparable, que segons els experts va servir de paisatge de fons per a La Gioconda de Leonardo Da Vinci, ha estat les primeres setmanes de juliol l'escenari on s'ha dut a terme l'Open i el Mundial. Ha estat, concretament, la localitat de Gravedona, amb la bella església de Sta Maria de Piona, suggestiu monestir del segle XI, la que ha acollit a tots els participants.
Pel que fa als resultats merament esportius l'Open va permetre la classificació per al mundial del diferents regatistes catalans després de celebrades 8 proves: Pau Schilt (Masnou), Dal Noguer i Jordi Vives del Club Vela Blanes i Ignasi Borrat (Estartit) en categoria masculina; i Júlia Subirà i Paula Soler, ambdues del nostre club, en categoria femenina. A aquests regatistes s'afegien els ja classificats Albert Codinachs i Aleix Subirà de Blanes, Alba Bou de l'Estartit i Mar Schilt del CN Masnou.

Aquest Campionat del Món serà recordat, a banda dels resultats, per una climatologia del tot adversa. Dos primers dies de Campionat sense vent, on no es va celebrar cap prova, feien presagiar el pitjor. Comitès canviant horaris, moviments de tota mena per mirar d'aprofitar la mínima oportunitat en que el vent aparegués, interminables hores a l'aigua per part dels regatistes. Finalment es van dur a terme 11 proves que no es van salvar de la presència d'una forta tempesta de llamps i trons amb prop de 60 nusos que van posar el cor de més d'un a 300 revolucions.
Pel que fa als resultats dels nostres regatistes, l'Albert Codinachs, al grup or, va aconseguir la 38ena plaça (malgrat un primer lloc en la segona de les proves). Al grup plata, Aleix Subirà (18è lloc) , Jordi Vives (29è) i Dal Noguer (34è) van fer un Campionat força irregular.
Les dues representants femenines, la Júlia Subirà (51ena) i la Paula Soler (70ena) varen completar un campionat gris pels interessos blanencs. Gris com el cel de Garda.