Jordi Bosch i Gonzalo Giribet al podi del Campionat del Món Màster i Campionat d’Europa de Raceboard.

Els regatistes del Club de Vela Blanes varen pujar al calaix a les categories Veterà i Grand Màster respectivament.

CN Hondarribia, 9-14 octubre de 2021.- El passat 9 d’octubre va tenir lloc a la localitat guipuscoana d’Hondarribia el RACEBOARD WORLD MASTERS & EUROPEAN CHAMPIONSHIP. L’esdeveniment que va comptar amb la participació de més de mig centenar de regatistes va iniciar dissabte la competició amb el registre de participants, el mesurament i control de material.

53 regatistes participants a l’europeu i 42 al mundial màster es van aplegar a les instal·lacions del CN Hondarribia per disputar un total de 7 proves al llarg dels dies del campionat. El primer dia de campionat, un vent que no va pujar dels 4/5 nusos va impedir dur a terme cap regata. Dues es varen dur a terme el segon dia de competició tot i que amb vents molt inestables de poca intensitat. Arribats a l’equador de la competició, la meteorologia va començar a ser més favorable pels regatistes i amb vents de 12 i 14 nusos d’intensitat i direcció de NE es van poder realitzar la resta de proves fins a completar les 7 mànegues.

Cinc regatistes del Club de Vela Blanes varen desplaçar-se a aigües del cantàbric per competir al Mundial i Europeu de la classe amb uns excel·lents resultats. Els grans triomfadors, Jordi Bosch (veterà) i Gonzalo Giribet (Grand Màster) varen pujar al podi com a segon i tercer de les seves categoria respectivament. Tots dos varen realitzar un Mundial i Europeu extraordinari. Mentre Jordi, a la categoria veterà intentava la lluita pel primer lloc amb un intractable Alain Cadré (el francès, setè de la general a l’europeu i sisè al mundial), Gonzalo ho feia per partida doble amb el també francès Franck Loup i el campió d’aquest europeu i mundial Jorge Maciel (dues vegades olímpic a Atlanta y Sidney).

Marc Tusquets (11è) va tenir una dura batalla dins la categoria Màster. El regatista del Club Vela Blanes va estar en tot moment lluitant per mantenir-se entre els deu primers regatistes i va completar 7 proves, situant-se en setè lloc de la seva categoria al mundial i europeu.

Luís Camacho 28è al Mundial i 37è a l’Europeu continua recuperant-se dels seus problemes al genoll. Optimista en aquest sentit, el regatista blanenc a valorat molt positivament la seva participació en un esdeveniment de primer ordre.

Finalment Joaquim Figueras 24è (6è sènior) que només va participar a l’europeu va aconseguir en l’última de les proves superar a la resta de regatistes del Club Vela Blanes superant al propi Jordi Bosch i a només dos llocs de Gonzalo Giribet, aquests dos últims protagonistes al podi.