International Europe Class Youth European Championship

Societé des Régates Brest, 16-22 juliol 2013.-Del 16 al 22 de juliol va tenir lloc a la Bretanya francesa l'Europeu Juvenil de la classe internacional europa. A l'extrem més occidental de França en aquesta ciutat es troba situada La Societé des Régates i el Club fundat el 1843.

Aquest juliol ha estat la seu del Campionat d'Europa Juvenil, que ha aconseguit ajuntar 119 regatistes de la classe, 75 en categoria masculina i 44 en la categoria femenina, provinents de tota Europa (Alemanya, Noruega, Espanya, República Txeca, França, Polònia, Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Finlàndia, Holanda i Bèlgica). El domini dels regatistes nòrdics (noruecs i danesos) en aquest europeu ha estat aclaparador. En ambdues categories han ocupat totes les posicions de podi, sense deixar opcions a la resta.

La característica de les marees a la zona han estat un handicap important per organització i regatistes. Els canvis produïts per la marea alta i la baixa, quan el mar passa de la menor a la seva major alçada dintre del cilce de les marees (amb diferencia de fins a 7 metres) era una característica a tenir en compte per a donar la sortida a les proves.

Amb uns vents d'uns 10 nusos de mitjana al llarg del campionat i amb dues proves diàries, en categoria masculina es van completar 9 proves, mentre que a la categoria femenina es varen completar 10.

Tres regatistes del Club Vela Blanes varen participar amb l'equip nacional en aquest campionat. En Carlos Ordóñez a la categoria masculina va situar-se en 30ena posició, un bon començament en el que ha estat el seu primer europeu. Paula Soler (27ena) i Andrea Arribas (41ena) en categoria femenina van completar la participació blanenca. Paula molt regular no va poder repetir l'excel?lent resultat de la primera prova de la competició, una vuitena posició, i va estar sempre ballant entre la vintena i trentena posició. Pel que fa a l'Andrea posa punt i final, amb la participació en aquest europeu, a la seva etapa como a juvenil dins la classe.