Europeu Juvenil 2011, classe 470

Yach Club Nieuwpoort (Bèlgica) del 7 al 15 d'agost de 2011

Al terme municipal de Nieuwpoort, situat a la província de Flandes Occidental (Bèlgica) s'ha dut a terme del 7 al 15 d'agost l'europeu juvenil de la classe 470. A la desembocadura del riu Yser (a tocar el Mar del Nord) es troba aquesta ciutat que juntament amb Ramskapelle i Sint-Joris formen totes tres el terme municipal.
Coneguda per la seva història, l'any 1600 els espanyols sota les ordres de l'arxiduc Albert d'Àustria varen perdre la batalla amb l'exercit holandès. L'imperi espanyol començava a trontollar. Aquesta localitat ha dut a terme al Royal Yacht Club Nieuwpoort l'europeu juvenil de les classes 420 i 470.
Després de 10 proves a la regata i els enfrontaments de la "medal race" les germanes Brugman (Nora i Atlàntic), única representació espanyola a l'europeu, han aconseguit una 22ena posició, molt meritòria si tenim en compte que no es precisament el tipus d'embarcació més idònia per ambdues.
Fins a 16 nacionalitats diferents han participat en aquest europeu dominat per les tripulacions teutones i britàniques, excepció de les holandeses, profanes en la seva terra i que es van endú la victòria.