El CVB promou noves activitats aquàtiques de lleure per practicar durant l'estiu.

El CVB promou noves activitats aquàtiques de lleure per practicar durant l'estiu.

Les organitzarà amb el suport de dos joves esportistes, The Sup Paradise, que ofereixen poder practicar paddle surf, sortides en kayak i excursions a la Costa Brava

Club Vela Blanes 28 d'abril de 2016.-Un dels atractius de Blanes és que s'hi pot practicar un gran nombre d'esports nàutics, principalment a través de les instal·lacions del Club Vela Blanes, que tot just fa un any es van ampliar i millorar. Durant aquests darrers anys, però, una de les activitats de lleure aquàtiques que està captant cada vegada més adeptes s'allunya de les d'esport més convencionals que fins ara comptaven amb més acòlits.

Ara fa quatre anys, quan va sorgir per primera vegada, va començar a causar furor entre les estrelles de Hollywood, i aviat es va escampar la seva pràctica, que va creuar l'Atlàntic fins arribar a la Costa Brava. Es tracta del paddle surf, una variant del surf original que es practica dempeus, i que incorpora un rem per impulsar-se pel mar. Aquest és al mateix temps el seu secret i el seu atractiu: gràcies a aquest sistema de propulsió, es pot practicar amb la mar en calma.

De fet, els qui ja fa temps que el practiquen, destaquen que és menys complex i apte per a totes les edats. A Blanes, hi ha dos joves esportistes de la vila –Xavi Marina, el corredor de fons internacional, i Albert Vives- que l'any passat van provar l'experiència de practicar paddle surf a l'emblemàtica Cala Bona, la Cala Sant Francesc. El seu objectiu no era d'altre que poder comprovar en pròpia pell com era aquesta nova afició que tants adeptes estava captant.

El què al principi va iniciar-se com una afició per passar-s'ho bé, un entreteniment de lleure privat, aviat va cridar l'atenció d'altres joves que, com ells, volien experimentar la nova modalitat de surf. Va ser així com, a través de peticions que els arribaven, van començar a organitzar sortides entre els mesos de juliol i agost del 2015, sumant-ne finalment més d'un centenar.

El perfil de practicant del paddle surf era tant de blanencs i blanenques com de visitants d'arreu de Catalunya i de la zona propera a la vila, però també de l'estranger. En aquest sentit, van ser majoritàriament procedents de França i Luxemburg. l'èxit de l'experiència aviat va arribar a oò¯des del Club Vela Blanes que, precisament, havia dut a terme un esforç en inversió d'aquest material, arrel de la forta demanda que durant aquell estiu havia tingut envers aquest tipus d'activitat.

Col·laboració amb el Club de Vela Blanes i el suport de l'Ajuntament

A partir d'aquell moment el Club Vela Blanes i The Sup Paradise fan coincidir les seves sinèrgies. Es van trobar alhora en el moment idoni i al lloc idoni. Començà llavors una col·laboració conjunta que ha permès unir esforços perquè es pugui practicar d'una manera reglada i organitzada aquest entreteniment tant per als vilatans com als visitants, aquesta vegada a la badia central del municipi durant aquest estiu del 2016. En aquest sentit, el Club de Vela Blanes ha ofert les seves instal·lacions, on hi ha les taules de surf i caiacs que s'utilitzaran per a l'activitat.

Tant Xavi Marina com Albert Vives han valorat de manera molt positiva la proposta, que consideren una bona oportunitat per oferir un nou al·licient lúdico-esportiu per gaudir del mar a Blanes. Un altre aspecte que destaquen és la idoneò¯tat de les instal·lacions del Club Vela Blanes per iniciar-se en aquestes modalitats, ja que al ser un recinte d'aigua tancat, és més segur pels qui no estan gaire avesats als esports nàutics.

Per la seva banda, el Club de Vela Blanes ho veu com una oportunitat per poder potenciar tant les seves instal·lacions com la pròpia entitat, que aquests darrers anys es va marcar com a propòsit obrir-se més al municipi i als seus vilatans. Les propostes passen per aprendre a practicar el paddle surf, així com sortides en kayak i excursions a la Costa Brava.

Xavi Marina i Albert Vives ofereixen les activitats a través de The Sup (Stand Up Paddle) Paradise. La idea és que es puguin començar a gaudir al Club Vela Blanes durant els mesos de juliol i agost. l'experiència compta amb el recolzament del Departament de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Blanes –encapçalat per la regidora Dafne Galvany-, que ha vist positivament que aquest nou al·licient vingui a afegir-se a l'oferta d'activitats que s'ofereixen de manera habitual en el municipi.