El Club de Vela Blanes va organitzar dues edicions del Campionat d'Espanya de Patins (1951 i 1955)

El Club de Vela Blanes va organitzar dues edicions del Campionat d'Espanya de Patins (1951 i 1955)

El patí de vela, també conegut com a patí català, es una classe monotip d’un sol tripulant, que es caracteritza per ser un catamarà d’una sola vela sense botavara, timó ni orsa (especialment dissenyada per varar a platja). Dissenyada pels germans catalans Mongé l’any 1942 i després de reiterades modificacions als primers “prototips” nascuts a les platges de Badalona a principis del segle XX, l’any 1943 aquesta embarcació serà coneguda com a Patí a Vela.

El Club de Vela Blanes va organitzar dues edicions del Campionat d'Espanya de Patins (1951 i 1955) i dos del Gran Premi de Catalunya conjuntament amb el Club Natació Blanes i la Confraria de Pescadors a la dècada dels 50 i 60 tot posant de manifest les excel·lents relacions entre el Club de Vela, el Club de Natació i la Confraria de Pescadors. Així mateix, el Club Vela Blanes s'apuntava des d'un primer moment a donar suport a una classe que, en els anys posteriors, es convertiria en un referent al nostre país: el Patí Català.

Actualment, les flotes de patins a vela es troben repartides a Catalunya, Andalusia, València i fins i tot a la costa francesa, belga i holandesa.