Àxel Muñoz, a classe Finn, únic podi al Trofeu Cornudella

Els germans Parés aconsegueixen la 6a posició a la classe 420 i a la classe europa, Campionat de Catalunya, bon paper de la flota del Club Vela Blanes.

C.N. Balís, 6,7, 13 i 14 de Maig.- Dos caps de setmana de gran competició en la 44ena edició del Trofeu Cornudella, regata insígnia del Club del Maresme, que ha aplegat prop de 200 embarcacions repartides en fins a 12 classes diferents.

El Campionat de Catalunya de la classe Europa, que va proclamar campió al regatista local Rafael Rabasa, va fer el tret de sortida d'aquesta edició del trofeu al Club Nàutic el Balís el cap de setmana del 6 i 7 de maig. Prop de mig centenar de regatistes d'aquesta classe van iniciar el Campionat amb unes excel·lents condicions de vent de llevant amb 12/14 nusos que no es varen repetir diumenge on un vents més suaus no van superar mai els 5 nusos.

Quatre varen ser els participants blanencs, sent Nil Gibernau (14è) el millor situat a la classificació final. Sisè classificat sub-18, es va veure condicionat per la bandera negra de la 4ª prova (de les 9 que es varen disputar al Campionat). Oscar Boronat (18è), al igual que el seu company, i a la mateixa prova, va ser penalitzat amb un BFD. Oscar que sempre va estar entre els 20 primers no va poder superar el gruix dels regatistes capdavanters, la majoria d'ells de categoria sub-20. Pol Vilariño (31è) tot just reincorporat a l'alta competició va tenir bons parcials durant els 4 dies de competició. Finalment Gemma Mateu (42ena), malgrat un UFD i una prova sense finalitzar va ser, dintre de la categoria femenina, de les més lluitadores.

La classe olímpica Finn va obrir el segon cap de setmana de competició del Trofeu Cornudella. El Club del Maresme, que està organitzant al llarg de l'any proves test de cara al Campionat del Món Màster que tindrà lloc a les seves aigües el pròxim 2018 va aplegar una dotzena de tripulacions. El regatista del nostre Club, Àxel Muñoz, va aconseguir el segon lloc de la classificació, i es va convertir en l'únic representant del nostre club en pujar al podi del Trofeu Cornudella després d'uns bons parcials i un primer lloc en una de les quatre proves disputades.

Finalment a la classe 420, que només va navegar 3 proves, els germans Lucas i Teo Parés van tancar el Trofeu Cornudella en 6a posició.