2011 Youth European Championship, classe Europe

TRAVEMÜNDE (Alemanya 25-29 JULIOL 2011)

Enguany, terres alemanyes han aplegat prop de 180 regatistes de la classe europe per dur a terme l'europeu juvenil de la classe. Una climatologia del tot adversa i un camp de regates poc habitual per als interessos dels regatistes catalans han fet que els resultats no hagin estat òptims.
Un campionat dominat pels regatistes nòrdics que, més habituats a la navegació per aquestes contrades on les corrents de la desembocadura dels rius son un handicap important a superar, han deixat sense opcions als regatistes als regatistes del sud d'europa banyats pel Mediterrani.
Enguany el Club de Vela Blanes no ha pogut repetir la gesta de l'any anterior, on l'Albert Codinachs es va fer amb el Campionat. Al igual que la resta de regatistes catalans, molt per sota de les seves possibilitats reals, els regatistes blanencs han pagat car els resultats del primers dies. Els mals resultats a les primeres proves ja els ha condicionat per la resta del campionat. Molts d'ells inclús quedant-se fora del Grup Or.
Pel que fa als regatistes blanencs en categoria masculina dos varen ser els representants. Tots dos varen participar al Grup Or. Mentre l'Albert Codinachs es quedava en 15ena posició (molt condicionat per la 37 posició a la primera prova del campionat i una posterior bandera negra) en Dal Noguer ho feia en 34ena (també amb una bandera negra).
Pel que fa a la categoria femenina, la única representant del Club Vela Blanes, la Júlia Subirà, es va situar en 10ena posició al Grup Plata.
10 proves amb un únic descart han condicionat encara més la "sort" dels nostres regatistes.