El KORRIGAN de Joan Balaguer 1er classificat en temps real i 2n del grup A2 a la Regata Badia de Pollença

El KORRIGAN de Joan Balaguer 1er classificat en temps real i 2n del grup A2 a la Regata Badia de Pollença

El iot X-46 del regatista del Club de Vela Blanes (amb Joan Gironés de tripulant) va ser 3er de la general conjunta amb més de 30 embarcacions. El BEAGLE de Roger Ferrer es va situar 3er del grup A2 i 8è de la general.

RCN Port de Pollença, 2 de juny de 2019.- El passat 31 de maig es va donar la sortida de la XXII edició DE LA Regata d'Altura Badia de Pollença-Trofeu Alfonso Echegaray, puntuable per el Campionat de Catalunya de Solitaris i A dos. Amb aquesta regata es dona tret de sortida del Circuit de Regates d'Altura, que continuarà amb les regates Sitges-Ciutadella i la Ruta de la Tramuntana.

La sortida es va prendre puntualment davant de Port Ginesta a les 16:00 de la tarda del passat 31 amb vents de 1o nusos del SO que van permetre als participants posar rumb directe a Formentor. Les més de 30 embarcacions que varen prendre la sortida es varen repartir en diferents grups: tripulació complerta, solitaris i a dos.

Els vents suaus  preveien una complicada tarda nit amb amenaça d'encalmades que només es superarien al llarg de dissabte amb l'aparició de vents tèrmics. Aquestes prediccions es varen complir i la pressió del vent va caure a les proximitats de Formentor. Inicialment la flota més a l'oest semblava haver pres la iniciativa, però a primera hora del matí, després d'una nit complicada les embarcacions que havien navegat i guanyat llevant van tornar a prendre el lideratge. A mig matí els primers iots ja es trobaven a 12 milles de cab Formentor i tot feia preveure, veient les seves velocitats, que creuarien la línia d'arribada abans del temps límit fixat a les 21:00 hores de dissabte.

A las 14:26:26 creuava la línia de Punta Avançada el primer dels participants, el Don't Ask, First 50 de Alberto Fucale que finalment va signar un retirat tot evitant la desqualificació per l'ús indegut del tangó. Aquest "contratemps" va fer que el segon en creuar la línia d'arribada, el KORRIGAN, del nostre amic i soci, Joan Balaguer (amb Joan Gironés de tripulant) es convertís en guanyador en temps real de la regata, 3er de la general conjunta i segon al Grup A2.

Pel que fa a l'altre participant del Club Vela Blanes Roger Ferrer amb el BEAGLE va aconseguir, després de més de 28 hores de navegació per completar les poc més de 100 milles nàutiques entre Port Ginesta i el Port de Pollença, el 3er lloc del Grup A2 i 8è de la general conjunta.

Mes informació: http://www.bahiadepollensa.com/