Espalmador 1984-2009

Darrera visita de l'Espalmador a Blanes

Club Vela Blanes 7 de juliol de 2009

L'Espalmador es el tercer d'una sèrie de patrulleres classe "Conejera", dissenyades i construïdes per l'Empresa Nacional Bazán. Botat al Ferrol l'any 1981 i lliurat a l'armada el 10 de maig del 82, rep el seu nom d'una petita illa de Balears, propera a Formentera, d' aproximadament 2 quilòmetres de llarg per 800 metres d'amplada.
El 27 de maig de 1984 rep la bandera de combat, oferta per la Confraria de Pescadors i el Club de Vela Blanes.
Des de la seva entrada en servei, la seva base ha estat el port de Barcelona, on ha continuat fins a dia d'avui, operant al litoral català com a component de la Força d'Acció Marítima en missions de vigilància marítima i pesca, tot i que també ha participat com a unitat de protecció en dispositius de seguretat.
El passat 3 de juliol la patrullera Espalmador va visitar el Port de Blanes qui sap si en la seva última visita. A data d'avui i segons BOD aquesta patrullera passarà a tenir la seva base a Cartagena a partir del mes de setembre per procedir després al seu desballestament.
Durant la seva visita a Blanes i en el decurs d'un dinar a les nostres instal·lacions el Comandat de l'Espalmador, el president del Club i de la Confraria de pescadors varen intercanviar-se presents i elogis mutus
Eusebi Esgleas (patró major Confraria de Pescadors de Blanes), Joaquín Bordonado (Comandant de l'Espalmador) i Amadeu Nualart (President Club Vela Blanes)