Campionat d'Espanya 2011, classe Europe

Èxit blanenc al Campionat d'Espanya de la classe Europa i al Campionat Balear: Albert Codinachs (Campió d'Espanya absolut), Dal Noguer (3er juvenil masculí), Júlia Subirà (3era juvenil femení), Adrià Codinachs (4rt lloc del Campionat d'Espanya) i Jaume Todo( 1er Campionat Balear),

Club Marítim de Mahó 9 al 12 de setembre de 2011

Ha començat un mes de setembre, dintre del calendari de regates 2011-2012 amb una velocitat vertiginosa. Les dues primeres setmanes el Club Marítim de Maó ha acollit per una banda el Campionat Balear, amb 47 participants, de la classe Europa (6 i 7 de setembre) i per altre el campionat d'Espanya 2011 de la classe del 9 al 12 amb 78 inscrits.
Malgrat que el primer va estar clarament condicionat per la meteorologia, al segon es van dur a terme 10 de les 12 proves programades. A més, el programa ple d'actes del Campionat d'Espanya es va caracteritzar per les diferents activitats fetes al Port de Maó.

Ha finalitzat un dels últims campionats d'Espanya de la classe Europa de vela, més prolífics en resultats, que es recordin els últims anys.
Ha estat una mena de reconciliació dels regatistes del Club, amb ells mateixos; després de la "fallida" participació a l'europeu i al mundial. N'hi havia ganes d'èxits! N'hi havia qualitat! Faltava l'espurna que ho encengués tot!
Balears, València, Andalusia i Catalunya varen ser les quatre comunitats que varen participar al Campionat d'Espanya 2011, essent Catalunya la comunitat que més regatistes ha aportat al Campionat. Un total de 78 regatistes varen disputar 10 de les 12 proves programades. Tretze d'aquests regatistes pertanyien al nostre Club (6 han quedat classificats dintre dels 15 millors). L'Albert Codinachs, que l'any passat va aconseguir el campionat d'Europa juvenil s'ha proclamat enguany Campió d'Espanya absolut.
El germà de l'Albert, l'Adrià Codinachs, ha quedat en 4a posició, Jordi Vives (11è), Jaume Todo (12è), Aleix Subirà (13è) i Dal Noguer (15è). Aquest últim va rebre el guardó que l'acreditava com a 3er juvenil. Júlia Subirà 3era juvenil femenina ha estat la millor de les classificades entre les noies del nostre Club (31ena), mentre que la debutant Ariadna Béjar es feia amb la (55ena) plaça i Paula Soler (56ena) que tot i arrossegar unes molèsties a les
cames no es volia perdre la cita balear.
Pel que fa a la resta de regatistes blanencs, el jove Carlos Ordóñez s'ha situat en 38è lloc per davant e regatistes ja consolidats a la classe, Axel Muñoz (57è) i Narcis Coromina (61è).
El també debutant Marc Bejar (62è) ha aconseguit finalitzar totes les proves i algunes d'elles amb bons resultats si tenim en compte que actua en el seu primer Campionat d'Espanya de la classe europa.
El preludi de tot això? En Jaume Todo es va fer amb el Campionat Balear marcat pel poc vent i després d'un frec a frec amb Iván Moreno que jugava a casa. Destacar en el mateix campionat el paper de l'Ariadna Béjar , que en la seva primera regata fora de Catalunya, i primera regata de cert nivell dins la classe, va aconseguir la 3a posició entre les regatistes
femenines. Tota la flota que es va desplaçar a competir al Campionat d'Espanya ho va fer també en aquest Campionat
Balear. Excusa perfecta per posar-se a punt de cara al plat fort. En definitiva un Campionat d'Espanya que portarà bons records al nostre Club. I això que no sabeu la última.... Mai
agafeu un vaixell en dimarts 13! Diu un refrany castellà: "En martes ni te cases ni te embarques" (doncs això).