Associació Catalana de la Classe Internacional Optimist

Oriol Subirà membre de la junta constituent de l'ACCIÓ

Port Forum 

El passat dissabte i a la seu de la FCV, va tenir lloc la signatura de l'Acta Fundacional d'ACCIO, Associació Catalana de la Classe Internacional Optimist. ACCIO preten ser l'entitat que representi aquesta classe de vela infantil i els seus esportistes a la societat civil catalana, preten ser un suport de la secretaria de la classe

ACCIO neix amb més de 300 associats i en un moment en que les flotes d'optimist estan en constant creixement.

Els membres constituients de l'associació van ser l'actual secretari de la classe Manel Dominguez, (C.N. Masnou), juntament amb Oriol Cornudella (C.N. Balís), Fernando Urzaiz (R.C.N. Tarragona),  Cristina Hernandez (C.N. Masnou), Oriol Subirà (C.V. Blanes), Angel Joaniquet (C.N. Arenys de Mar), Carles Payà (C.N. Masnou) i Oriol Llena (C.N. Garraf), també va assistir-hi Segimon Obradors president de la Federació Catalana de Vela.

El Club Vela Blanes sempre ha tingut forts lligams amb la classe infantil, i en aquesta ocassió ha volgut estar present en la nova associació des del seu primer minut de vida .

La relació de l'optimist amb el Club Vela Blanes ve de molt lluny, el nostre club  ve organitzant des de l'any 1972 la regata infantil Vila de Blanes, una de les més antigues del calendari català i que al llarg d'aquests anys s'ha mantingut en el més alt nivell d'aquesta classe. A organitzat també dos campionats d'Espanya els anys 1972 i 1985, a més de 18 edicions del trofeu internacional Optimist d'Argent des de 1974 a 1991. En quant als èxits esportius de la mà dels germans Depares (Xavier, Gina, Sílvia i Ignacio) cinc campionats de Catalunya, set campionats d'Espanya, Campions del Mon el 1982 a Italia i tres vegades campions del mon femení, també ha tingut altres regatistes destacables com Jaume Aisa, sots campió de Catalunya per equips 1991, Narcís Busquets 2on al Campionat de Catalunya 1991, Jordi Garriga campió de Catalunya B 1989,  Marc Subirà  campió de Catalunya B 2001 a més d'altres regatistes membres de la selecció Catalana com Borja Garcia 2001 i Aleix Subirà 2004.