Presentació del llibre

Presentació del llibre "La vuelta a España del Corto Maltés" de Álvaro González de Aledo al CVB

Club Vela Blanes, 28 abril.- El proper 7 de maig a les 12 hores, a les instal·lacions del Club de Vela Blanes, el santanderí Àlvaro González de Aledo presentarà el seu llibre  "La vuelta a España del Corto Maltés". Aquest metge apassionat de l'esport de la vela i del mar, durant tres mesos ha estat donant la volta a la península ibèrica amb el seu petit veler de 6 metres. Al llibre, l'autor explica les vivències que va viure des de la seva sortida a Santander, durant 180 dies, i que va compartir amb el seu amic capità de iot, Luís Espejo, fins arribar al mateix Santander tot travessant el canal de Midi després de passar per la Costa Brava.

Metge especialista en Pediatria, Medicina Preventiva i Salud Pública, amb dedicació exclusiva a la Conselleria de Sanitat de Santander, la seva participació e implicació amb la salut infantil va més enllà de la seva professió, convertint-se en una vocació combinat la seva formació pediàtrica amb la navegació. Des de 2003 coordina un grup de metges i capitans que ensenyen a navegar a vela a nens amb malalties oncològiques del Hospital Valdecilla.

"Carpe Diem. Vela Solidaria Santander", l'altre llibre del autor, mostra la magnífica labor que es fa amb aquest nens de l'hospital. El llibre es un plantejament de vida que capitans i metges dirigeixen a tota vela contra la dura corrent del càncer infaltil, amb una cativitat pionera a Espanya que s'ha repetit amb èxit els últims 12 anys i que porta el mateix nom per bandera. Els petits malalts es converteixen en navegants que experimenten a través de la navegació la llibertat i l'infinit del mar, tot dirigint per moments el camí del seu destí evadint amb l'aprenentatge els efectes de la seva malaltia.

l'afició d'Àlvar per la vela es converteix en teràpia i motivació infantil, una combinació perfecta entre la seva professió i la de capità de iot, a la que també s'afegeix una nota de color. Àlvar porta a la pràctica i al perfeccionament un llenguatge barreja de literatura i dibuix, on les lletres d'una carta o un poema configuren la silueta d'un personatge, dibuix animat o objecte, combinant art i literatura.

La seva relació amb el mar arriba de ben petit, aprenent a navegar a les escoles de vela en un moment en el que aquest esport es va posar de moda als anys 70 a la badia de Santander, formació que converteix en experiència amb dues travessies per l'Atlàntic i vàries pel Mediterrà i el Cantàbric en velers de charter, a més de cinc campanyes en el motoveler ZORBA de Greeenpeace. En total més de 30.000 milles navegades.