Blanes aplega 115 regatistes d'optimist de 18 clubs de Catalunya

Blanes 15 i 16 de gener de 2005.

Fa uns dies teníem la noticia de que durant el 2004 la flota catalana de la classe infantil Optimist es convertia en la més nombrosa de l’Estat Espanyol amb un total de 214 regatistes pertanyents a 25 clubs nàutics.

Aquest cap de setmana a Blanes (15 i 16 de gener del 2005), 115 regatistes i 18 clubs s’han donat cita en la XXXI edició del Trofeu Vila de Blanes per a la classe Optimist, puntuable per a la selecció catalana 2005 de la classe. Trofeu degà al nostre país i un dels més importants del calendari, ha demostrat un any més l’èxit d’organització i participació. La vintena de voluntaris, als que hem d’afegir tècnics i comitès han treballat fort per dur a bon port l’esdeveniment. Ells, juntament amb els regatistes, han estat els autèntics protagonistes que han fet possible ja 31 edicions d’aquest trofeu.

A tall merament esportiu, els trofeus s’han repartit entre nou clubs, essent el C.N.Masnou i el C.N.Garraf els més premiats amb quatre guardons cadascun. Seguits amb dos pels C.N.L’Escala i C.N.Arenys de Mar. La resta han obtingut un trofeu cadascú (Balís, RCMB, Palamós, Estartit i Fluvià).

Els set regatistes blanencs van aconseguir uns resultats modestos. A destacar en el Grup I el 22è lloc de l’Albert Codinachs i el 27è de la Marta Ines, i el 7è lloc en el Grup II de la Júlia Subirà.

Quatre de les sis proves programades van poder dur-se a terme. Tres el primer dia de la competició i una només diumenge per manca de vent.

Al lliurament de trofeus van assistir-hi el president del Club, Sr. Amadeu Nualart, el regidor d’esports del consistori blanenc el Sr. Joan Salmeron, el secretari de la classe Optimist Sr. Manel Domínguez el comodor del Club, el Sr. Oriol Subirà i el principal valedor d’aquesta regata, el patrocinador, el Sr. Gutiérrez.