Triple participació del CVB a la 40ena edició de la Copa del Rei de Vela al RCNP

Triple participació del CVB a la 40ena edició de la Copa del Rei de Vela al RCNP

SMERIT URBANIA de Tito Moure, DESAFINO amb tripulació mixta del C.V. Blanes i el C.N. Lloret de Mar i el nostre soci Aleix Gelabert amb la tripulació del DK46 ESTRELLA DAMM participen en una edició molt especial de la regata clàssica per excel·lència de l’estiu.

RCNP, 30 juliol-6 agost de 2022.- Després de les regates d’entrenament els dies previs, el passat 1 d’agost va començar una sèrie prèvia que s’allargarà durant tres dies i que serviran per definir la puntuació amb la que cada equip afrontarà la sèrie final de dijous 4 fins dissabte 6 d’agost. Un total de vuit jornades, sis de les quals de competició, amb més de 100 equips i una vintena de nacionalitats que lluitaran a la badia de Palma per el títol en cadascuna de les 9 categories participants.

Després de dos jornades, pendents de la tercera d’avui que donarà pas a la sèrie final que començarà demà dijous, la regata ha completat 4 proves en 7 de les 9 categories participants, i que van incorporar la flota dels J70 i J80 omplint la badia de Palma de més d’un centenar de veles. Aquestes dues primeres jornades s’han caracteritzat per unes condicions excel·lents de vent, l’embat característic de la zona, vent tèrmic, o marinada, estival han permès navegar la flota amb vents d’entre 10 i 12 nusos.

Aquesta 40a edició sumarà 109 vaixells d'una vintena de nacionalitats que competiran per la 40 Copa del Rei MAPFRE, distribuïts en nou classes i tres àrees de regates per la badia de Palma. El llistat inclou a sis campions 2021 que tornen a defensar títol: el DK46 HM Hospitals d'Óscar Chaves (campió 2021 com Hydra) en BMW ORC 1, el Swan 42 Teatre Soho CaixaBank de Javier Banderas en BMW ORC 2, el Earlybird d'Hendrik Brandys en ClubSwan 50, el G-Espot de Giangiacomo Serena en ClubSwan 36, el J70 Let it Be de Marcelo Baltzer en Herbalife J70 i el J80 Dorsia Covirán de Nuria Sánchez a Mallorca Sotheby's Women’s Cup.

Entre els inscrits destaca la presència d'insignes guanyadors d'edicions anteriors, com l'Estrella Damm de Nacho i Arturo Montes (campió absolut en 1998 i de BMW ORC 1 en 2018 i 2019), el Earlybird d'Hendrik Brandis (que a més de la passada edició, va ser campió de IRC B en 2011, de Swan 45 en 2016, i de ClubSwan 50 en 2017 i 2018), el Rivareno Gelato-Elena Nova de Christian Plump (campió de Swan 45 en 2017) o el Peix d'Abril de José María Meseguer (campió de ClubSwan 42 en 2017 i 2018).

Un any més, el Rei Felip VI navega com a timoner del TP52 Aifos500 de l'Armada Espanyola en la competida classe BMW ORC 1, que en aquesta edició compta amb 19 vaixells d'una desena de nacionalitats. Avui, Don Felipe va participar en la regata d'entrenament i va desembarcar en el Real Club Nàutic de Palma al costat dels seus companys d'equip. El Aifos500 va ser quart en 2021.

Aquesta edició tant especial comptarà amb la presència d’embarcacions i regatistes del nostre club. D’una banda al Grup BMW ORC 1, l’URBANIA (Smerit) de l’armador Tito Moure (C.V. Blanes) amb el seu SWAN 45 i amb Tomàs Gasset com a patró, que mirarà de lluitar cara a cara amb els favorits del grup, els DK-46 de Laplaza/Chavez (HM HOSPITALES) i l’ESTRELLA DAMM de Nacho Montes amb Luís Martínez Doreste com a patró i amb un tripulant de luxe com el regatista transoceànic Aleix Gelabert, soci del nostre Club.

Al Grup BMW ORC 3, amb 21 iots inscrits, l’X35 de Miquel Colomer, el DESAFINO, amb tripulació mixta de Blanes i Lloret de Mar mirarà de lluitar amb els grans favorits per aconseguir està al mes alt de la classificació.

Després de 4 proves disputades, pendents de la jornada d’avui que donarà pas a la sèrie final que començarà dijous:

BMW ORC 1 amb 18 iots participants

Ø  ESTRELLA DAMM amb Aleix Gelabert    2n classificat (4 proves: 4-5-3-3)

Ø  URBANIA de Tito Moure                            7è classificat (4 proves: 8-6-6-7)

BMW ORC 3 amb 21 iots participants

Ø  DESAFINO DE Miquel Colomer                     14è classificat (4 proves: 11-14-7-13)

Mes informació i classificacions: https://www.regatacopadelrey.com/index/index.php?ln=sp