SMERIT 3er i KORRIGAN 4rt a “LA LARGA” PALMAVELA 2022 ORC A DOS

SMERIT 3er i KORRIGAN 4rt a “LA LARGA” PALMAVELA 2022 ORC A DOS

Els iots del Club de Vela Blanes recorren les 128 milles nàutiques del recorregut en menys de 26 hores. Ambdós iots arriben primer i segon en temps real.

RCNP 29 d’abril-3 de maig de 2022.- La Regata d’altura que serveix de pròleg a la 18ena edició de PalmaVela, va salpar el passat 1 de maig de la badia de Palma de Mallorca per completar un recorregut de 195 milles nàutiques en el cas dels creuers de la classe ORC 0-1 i de 135 per la resta de la flota (categories ORC 2-3 i A-Dos).

La sortida es va donar a les 13.20 hores, amb una mica més d'una hora de retard sobre l'horari previst, i una lleugera brisa tèrmica de component sud que va anar refermant a mesura que la flota s'aproximava a l'illot de Dragonera, situat en l'extrem occidental de Mallorca. En aquest punt, els 21 participants van posar rumb a la seva següent meta volant: els més grans, a Tagomago (Eivissa); els altres, a Cabrera (sud de Mallorca).

Els pronòstics meteorològics es van complir en les primeres hores de navegació. L'organització ja comptava que el recorregut per la Badia de Palma es duria a terme amb vent tèrmic i que aquest trigaria un cert temps a entaular-se. La major amenaça per al desenvolupament de la regata la continuava representant una encalmada situada en el tram comprès entre Dragonera i Tagomago. A mesura que van anar passant les hores semblava que aquest ‘pou de vent’ duraria menys de l'esperat.

SMERIT de Tito Moure (3er) amb Stephane Azzoni i KORRIGAN de Joan Balaguer i Jordi Garriga (4rt), els dos representants de la flota del Club de Vela Blanes, van participar amb la flota ORC-A DOS que va completar el mateix recorregut que la classe ORC 2-3: travessa de 135 milles entre Palma, Dragonera, Cabrera, Portocolom y Palma.

El J99 K Meerblick Fun, de Gabriele Pohlmann amb una renda de poc menys de nou minuts sobre el Fist 31.7 Blaumarina, patronejat per Miquel Enseñat Va completar el podi d'aquesta classe el Smerit, de Tito Moure, el primer vaixell a travessar la línia d'arribada de la Llarga amb un crono de 24:32:45, encara que va acabar cedint gairebé 20 minuts en compensat respecte al campió. El Korrigan de Joan Balaguer, creuava segon la línia d’arribada una hora i vint minuts després d’en Tito.

Moure va elogiar a la seva arribada a port el “encert” de l'organització en reduir la distància de la travessia, adaptant-la al comunicat meteorològic de vent lleuger, i va assegurar que La Llarga de PalmaVela té el potencial per a convertir-se en una regata anàloga a la Giraglia. “El Real Club Nàutic de Palma és, no tinc dubte, un dels millors clubs del món i un gran amfitrió. Amb el temps aquesta regata pot convertir-se en un referent de la vela d'altura al Mediterrani”, va assegurar el patró i armador del Smerit, representant del Club de Vela de Blanes, a la seva arribada a port després més d'un dia de navegació en el qual a penes va haver-hi temps per al descans: “Aquestes distàncies acaben sent més dures que quan recorres 500 milles, en què t'adaptes a una sèrie rutines. No haurem dormit més de dues hores cadascun aquesta nit”.