El Korrigan 4 guanyador absolut de la II edició de la Golden Cup Barcelona Marina Vela.

El Korrigan 4 guanyador absolut de la II edició de la Golden Cup Barcelona Marina Vela.

El X46 patronejat per Joan Balaguer, amb Jordi Garriga com a tripulant, va trigar poc més de 12 hores i mitja en completar les 64,5 milles nàutiques del recorregut. Prova puntuable per la Copa d’Espanya de solitaris i a dos, la regata es va veure escurçada per les adverses condicions meteorològiques.

Barcelona, 27 setembre de 2020.- Analitzats durant la setmana els butlletins meteorològics i vist que els vents de mestral al “canal de Mallorca” es preveien intensos, el Comitè Organitzador va decidir canviar el recorregut original. Les 240 milles originals entre Barcelona i la illa de la Dragonera anada i tornada, es varen reduir a 132 en un principi, amb un recorregut costaner entre Barcelona i Blanes.

La sortida va tenir lloc a les 10:10 el passat dissabte 26, després d’haver estat posposada divendres, amb vents fluixos de component nord. Amb recorregut escurçat finalment, Barcelona-Blanes-Barcelona de 64,5 milles nàutiques.

 

Set iots van prendre finalment la sortida. Poc abans de les 17 hores de dissabte, el KORRIGAN de Joan Balaguer virava la boia de Blanes en primer lloc, seguit 15 minuts més tard pel NIRVANA III DE J. Martín (CN Vilanova). Ambdues embarcacions a mesura que s’aproximaven a Barcelona reduïen distàncies entre elles. A les 21h i després d’una encalmada el vent de SO va aparèixer amb força, situació que va provocar la retirada del Hanse 470 de Marín entre d’altres embarcacions. Deixava així el camí net perquè faltant 11 minuts per les 23 hores el Korrigan creués la línia d’arribada, en primer lloc, just davant del Hotel Vela de Barcelona després de recórrer les 64,5 milles en 12 hores i 38 minuts.

 

Classificacions:  https://goldencupbarcelona.com/clasificaciones/