Excepte sorpreses els Campions de Catalunya G1 i G2 d'Optimist seran Arnau Gelpí (CN Balís) i Nora García (CN Masnou).

30, maig de 2015, Club Vela Blanes.- Tot esperant la jornada de demà diumenge, avui les condicions meteorològiques han tornat a ser esplèndides i la tercera jornada del Campionat de Catalunya d’Optimist G1 i G2-41 Vila de Blanes Optimist Regata, ha finalitzat amb 4 proves més per grup. Es sumen ja 11 proves per a cadascun, restant una última per la jornada de demà diumenge i completar les 12 programades. La tònica del dia ha estat la direcció del vent que s’ha mantingut al 215º amb una intensitat de 8 a 12 nusos.

Al capdavant del Grup 1 Arnau Gelpí (CN El Balís) està intractable i es postula com a Campió de Catalunya traient més de 30 punts a la regatista Iset Segura també del mateix club, que es segona, i mes de 50 punts al tercer, Lluc Reverter del Club Marítim Torredembarra.

Mentre al Grup 2 també està pràcticament sentenciada la primera posició, que donarà el Campionat de Catalunya a Nora García (CN Masnou), molt per sobre dels seus perseguidors. El segon i tercer llocs estaran molt renyits entre Blanca Jiménez del CN Vilassar i Lluís Blàzquez del CN Premià.

Pel que fa als regatistes locals, avui no ha estat un bon dia, malgrat demà esperen tancar amb una bona prova el Campionat de Catalunya. La Martina Casañé al Grup 1 està situada a la 24ena posició mentre que Dani Cabré ocupa la 54ena. Al Grup 2 l’Aleix Manresa ocupa la posició 55ena.

En la jornada d’avui, i dintre dels actes programats durant el Campionat, s’ha dut a terme l’Assemblea anual de l’ACCIO a les instal·lacions del Club i la taula rodona: “I després de l’optimist? L’Europe un gran pas”, amb la presència entre d’altres de Paul Depoorter, president de la IECU, Natalia Via Dufresne, medallista olímpica a Barcelona 92 i Atenes 2004, Pol Rivas, entrenador del CN el Balís, llicenciat en Psicologia de l’Esport, i el regatista juvenil Rafa Rabasa. L’objectiu d’aquesta taula rodona que organitza la Secretaria Nacional de la classe Europe i en la que col·laboren la Federació Catalana de Vela i el Club de Vela Blanes, ha obert el debat a opinions i punts de vista entorn a les prestacions e idoneïtat de l’europa com a classe de vela lleugera de transició, entre la classe infantil optimist i les classes olímpiques.

La jornada de demà acabarà també per definir no només els campions de Catalunya a la classe infantil, sinó també l’equip (Selecció Catalana) que participarà a l’estiu, del 28 de juny al 4 de juliol, al Campìonat d’Espanya al Reial Club Nàutic de Laredo (Cantabria)